Noutati :

Primaria Timisoara construieste prin Dumbravita un drum de legatura pana la autostrada. Din bani proprii!

5 august, 2016 - 02:19 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Primaria Timisoara vrea sa construiasca un drum de patru benzi care sa lege orasul de autostrada, prin Dumbravita. Acest lucru se va putea face printr-un parteneriat cu Primaria Dumbravita si cu fonduri proprii.

Primarul Nicolae Robu spune ca a discutat deja cu primarul din Dumbravita, Victor Malac si impreuna au stabilit sa construiasca acest drum care sa asigure o mai buna descarcare catre autostrada

Am avut o discutie cu domnul primar de la Dumbravita pentru a realiza impreuna un drum cu 4 benzi care sa asigure o mai buna conectare a descarcarii catre autostrada. Am avut o discutie si cu domnul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu si am salutat deschiderea si a dansului de largire la 4 benzi a drumului judetean, de la sensul giratoriu de la iesirea de autostrada pana la Dumbravita unde vom intra noi in hora si vom face 4 benzi pana la Mahle. Va fi necesara o hotarare de guvern, fapt este ca vom face drum de 4 benzi cu venituri proprii pentru a conecta mai bine Timisoara la autostrada. Asta nu exclude celelalte proiece care sunt in derulare din Timisoara. La ora actuala avem un racord ca vai de el, execrabil. Ar fi un drum nou, am inteles ca nu e amneajat dar e lasat sa fie drum si va fi separat de drumul actual. Nu e nevoie de exproprieri„, a explicat Nicolae Robu.

Edilul a explicat ca totul se va putea construi in urma unui parteneriat intre cele doua primarii, la fel ca parteneriatul privind extinderea liniei de troleibuz.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu a avansat, recent, ideea largirii la patru benzi de circulatie a drumului dintre Timisoara si Giarmata, prin Dumbravita, spre autostrada, pentru traficul usor, iar pentru traficul greu construirea unui drum care sa dirijeze camioanele spre centura.

CITESTE SI: Veste mult asteptata de soferi! S-ar putea largi soseaua Timisoara – Dumbravita – Giarmata!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Fericit aceasta initiativa d.lui primar Robu de a initia un astfel de racord; sa vedem insa in cat timp!
  Nu cred insa in doua lucruri:
  – ca guv. Romaniei va aloca banii chiar daca municipiul ca intra in hora
  – va exista o firma serioasa care sa construiasca acest drum, intrun timp rezonabil (max. 2 ani).
  Construirea a unui un drum de legatura chiar cu 2+2 benzi prin Dumbravita pana la autostrada – cu intersectii (cate oare?) – va usura dar nu va rezolva problema accesului. Chiar daca va fi un drum nou care ar fi (va fi?) separat de drumul actual.
  „Implicarea conducerii judetului” ar trebui (ar fi trebuit) sa rezolve (de mult) problema drumului 2+2 benzi cu circulatie rapide (fara intersectii si – mai rau – fara sensuri giratorii prost nefericit alese.
  Din nefericire fiecare noua conducere „se mira (la inceput) iar apoi isi insuseste problema (sub o forma sau alta).
  Vezi si cazul Parcarea cu multe etaje promisa de vis a vis cu hotelul Timisoara de care nu se mai aude nimic (mortua est???).

 2. mai usor cu gargara ca nici acum nu ati facut DRUMUL BOILOR pana la Mosnita, un drum de nici 2 km despre care se tot zice din 2012 ca se face…

 3. As fi si eu curios cam cate semafoare vor trebui puse in Dumbravita pentru ca la fiecare SUTA de metri exista cate o strada ba la stanga ba la dreapta.

 4. Cred ca nu s=a citit atent.4 benzi de la autostrada la MAHLE,ceea ce nu are legatura cu Dumbravita(ocoleste Dumbravita),adica se va face bucata de centura Mahle= pana la iesirea din Dumbravita pe 4 benzi si probabil de acolo pana la Giarmata si evidenta autostrada se va ocupa CJ Timis,cu primaria Dumbravita si Giarmata sa faca 4 benzi.In concluzie .mergem pe Aradului pe 4 benzi pana la Mahle ,de acolo pe 4 benzi pana la Dunca(iesirea din Dumbravita),de acolo pe 4 benzi pana la autostrada.

 5. Si o sa reziste drumul ala la tonaj, sau o sa fie un drum facut doar pentru masinile mici.!?

 6. Cred că se poate face o varianta mai simpla cu o altă ieșire inainte de cea existentă la Gearmata. De la Mahle până la sensul de la Dunca sunt ceva Km. Ar fi frumos o altă legatură cu A1. Dar aceasta poate fi mai complicata cu altă traversare a autostrăzii.