Noutati :

Primaria Timisoara cauta o noua firma care sa intretina toaletele ecologice din parcurile, pietele si scuarurile din oras

11 decembrie, 2011 - 08:29 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Dupa ce timisorenii s-au plans in repetate randuri la primarie de starea toaletelor ecologice amplasate in parcuri, scuaruri, gradini publice sau locuri de joaca, reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa ia masuri si sa schimbe firma care le intretine, mai ales ca se apropie termenul la care expira contractul de inchiriere, valabil pana in 20 aprilie 2012.

Executivul primariei cauta acum o alta firma care sa se ocupe de cele peste 100 de toalete publice ecologice. Pe toata perioada contractului, nu vor putea fi puse mai mult de 135 de toalete, lunar.

„In general, nu le schimbam, raman tot acestea, numai ca expira contractul si trebuie reinnoit, rescos la licitatie, trebuie aprobate din nou locatiile. Avem un contract de prestari servicii, noi le dam locatia, daca ne-ati facut sesizari, trebuie sa facem modificari. Daca vine o alta firma, o sa le inlocuiasca cu ale ei”, a declarat Marin Staia, seful Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Potrivit noului contract de sarcini, cei care se vor ocupa de intretinerea toaletelor ecologice vor trebui sa faca zilnic curatenie in cele care vor fi amplasate in zonele centrale.

„Am mai pus imbunatatiri ca in punctele centrale sa faca curatenie zilnic, nu la 2 zile, cum faceau pana acum. Mai ales in spate la Posta Mare, de unde am primit multe plangeri de la oameni”, a mai spus Staia.

Executivul Primariei Timisoara solicita de la firmele care se vor inscrie la licitatie indeplinirea si finalizarea cu succes in ultimii 3 ani a cel putin unuia sau a mai multor contracte care au avut ca obiect servicii si intretinerea toaletelor ecologice cu o valoare de minim 1.200.000 lei fara TVA.

In plus, ofertantul va trebui sa aiba minimum 3 autospeciale-vidanje cu sistem de vidanjare si spalare cu presiune necesare efectuarii serviciilor periodice de vidanjare si igienizare, dar si un sistem GPS care va trebui sa fie instalat pe fiecare masina, pentru urmarirea si monitorizarea electronica prin GPS a serviciului de vidanjare, igienizare si spalare periodica. Firma care va castiga contractul va intretine toate toaletele de pe teritoriul Timisoarei timp de 2 ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa le ia de tot din parcuri. Mai bine facem pe noi decat sa mergem la budele alea!

  2. Aceste focare de infectie sunt unul dintre cele mai oribile lucruri de pe domeniul public. Cu prezenta lor strica aspectul locului unde sunt amplasate, cu mirosurile pe care le emana (mai ales in zilele calduroase) indeparteaza pe oricare plimbaret iar cu functionalitatea lor te fac sa intelegi ca niciodata nu este bine sa le folosesti. Este cea mai proasta idee a celor care se „preocupa” de domeniul public. Eu personal evit parcurile unde sunt amplasate si trotuarele respective nu le folosesc. Efectiv o iau pe alta strada daca intalnesc o astfel de prostie in drumul meu. Este rusinos pentru orasul nostru modul in care consiliul local si ADP gandeste rezolvarea toaletelor publice. Si sunt convins ca si costurile sunt la fel de „imputite”. Adica enorme, mai ales tinand cont de faptul ca ele sunt subiectul unei „logistici” bazate pe consum de carburant fosil (benzina si motorina). Acum 2000 de ani romanii rezolvau aceasta chestiune cu ajutorul aductiunilor de apa. Acum idiotii asta platesc niste servicii bazate pe transportat rahatul prin oras. Minunat. Mileniul III! Tehnologie de ultima ora pentru sters la … fund. 🙂

  3. Daca primaria reuseste sa puna 1000 de wc-uri din astea atunci inseamna ca deja suntem CAPITALA CULTURALA EUROPEANA. Putem atunci sa chemam linistiti toti turistii din lume fiindca vom avea ce sa le aratam. Bude din plastic care put singure, fara efort omenesc. Un fel de PERPETUUM MOBILE. S-ar putea numi PERPETUUM IMPUTZICIUNE.

  4. Cauta? Cred ca sunteti cam in urma cu stirile…are cinva impresia ca nu si-a gasit deja un lingau de cururi, pardon de buzi care sa dea si sa primeasca ceva cascaval?