Noutati :

Primaria Timisoara are 750 de noi angajati. Nicolae Robu: Am putea ajunge si la 3000

27 septembrie, 2019 - 08:55 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Schimbarile legislative la nivel national dau peste cap bugetele primariilor, carora li s-a pus in carca povara acoperirii cheltuielilor cu asistenta sociala asigurata asistentilor persoanelor cu handicap.

CITESTE SI: Expertiza pentru fisura de la capatul Lotului 3 din Autostrada Lugoj-Deva ar putea fi gata in noiembrie. Mii de oameni au semnat petitia pentru deschiderea traficului 

Se intampla si la Timisoara, unde Primaria este obligata sa plateasca salariile, contributiile, dar si voucherele de vacanta pentru nu mai putin de 750 de noi angajati in cadrul Directiei de Asistenta Sociala.

Angajarile, spune primarul, sunt drepturi legale pe care asistentii persoanelor cu handicap le-au dobandit odata cu trecerea obligativitatii platii indemnizatiilor acestora din sarcina Guvernului in cea a primariilor.

„Avem 750 de noi angajati la Directia de Asistenta Sociala. Atunci cand s-a facut transferul de la bugetul national la cel local, s-a instituit si dreptul asistentilor persoanelor cu handicap de a fi angajati cu carte de munca si obligatia administratiilor locale sa le plateasca nu doar cotizatia, ci si contributiile si voucherele de vacanta. Nu e normal, ele trebuie sustinute din bugetul national. Ce se doreste?”, a spus Nicolae Robu.

In plus, edilul spune ca la Directia de Asistenta Sociala ajung periodic noi cereri de angajare a asistentilor, astfel ca este de asteptat ca numarul de noi angajati sa ajunga chiar si la 3000.

Va reamintim, pana la inceputul acestui an, Guvernul asigura din bugetul central 90% din cheltuielile privind plata indemnizatiilor insotitorilor persoanelor cu handicap. Anul acesta insa, Executivul a hotarat sa treaca toate cheltuielile in sarcina primariilor, motivand ca le distribuie resurse suplimentare prin marirea cotei pe care o primesc din impozitul pe venit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Noroc cu primaria, că fabrică cu atâția muncitori nu mai există de multă vreme.