Noutati :

Primaria Timisoara a preluat, oficial, controlul implementarii angajamentelor din dosarul de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii

7 iulie, 2020 - 07:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria a preluat controlul celui mai important proiect cultural de tara al Romaniei, dar si sa se ocupe de implementarea tuturor obiectivelor asumate de Asociata Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Asa cum a anuntat, primarul a adus in fata consilierilor locali, in sedinta de marti, 7 iulie, un proiect „privind aprobarea actiunilor pe anul 2020 din cadrul programului cultural ,,Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2021″ si incheierea contractului de finantare cu Asociatia ,,Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

„Ne dorim ca in acest an, proiectele culturale cu finantare nerambursabila sa fie orientate pe angajamentele din Bid Book si vrem sa si suplimentam fondurile. ONG-urile culturale au oportunitatea sa participe de acum la proiectele capitalei culturale europene, mereu pana acum fiind exprimate nemultumiri ca se tin usile inchise. As vrea ca jurizarea proiectelor sa fie facuta de experti. Am enumerat cine cred eu ca trebuie sa faca parte, ca sa redam increderea in proiect”, le-a explicat primarul consilierilor locali.

Robu a adunat 15 voturi, din 14 necesare, trecerii acestui proiect. Consilierii PSD, asa cum anuntasera inca de acum cateva zile pentru opiniatimisoarei.ro, prin vocea sefului de grup, Daniel Idolu, au refuzat sa isi dea girul pentru aceasta initiativa, venita pe lista suplimentara a sedintei de plen, a carei fundamentare nu au apucat sa o studieze.

Practic, odata cu votarea proiectului in Consiliul Local, au fost alocati bani in plus pentru actiunile pe anul 2020 din programul cultural Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2021.

„Vorbim de regulamentul privind finantarile nerambursabile. Cu sau fata titlul de Capitala Culurala, noi ne indeplinim strategia culturala. Avand un singur regulament, acolo avem si fodurile de tineret, iar acum se adauga un obiectiv important, astfel incat operatorii culturali independenti pot depune proiecte care se incadreaza in dosarul de candidatura.

Se adauga si vor fi lansate spre finantare obiectivele care tin de dosarul capitala Culturala. Operatorii culturali depun proiecte care se incadreaza in dosarul de candidatura. Se ofera finantarea pe Legea 330, pentru organizatiile culturale, pentru a indeplini obiective din dosarul de candidatura”, a completat viceprimarul Dan Diaconu.

La finalul sedintei de consiliu, primarul a anuntat ca a fost preluata sarcina implementarii proiectelor angajate, s-a dublat finantarea alocata pentru acestea si se pregateste infiintarea unei noi structuri care sa se ocupe de gestionarea proiectului.

„(1) S-a aprobat preluarea sarcinii de implementare a proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură la titlul de capitală europeană a culturii, de către municipalitate, imediat prin Casa de Cultură a Municipiului, ulterior, în cel mai scurt timp posibil, printr-o structură nouă, dedicată, cu personalitate juridică, ce se va numi Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene
(2) S-a dublat suma alocată finanțării proiectelor culturale cu finanțare nerambursabilă ale ong-urilor culturale, de la 1.5 milioane lei, 3 milioane lei
(3) S-a lansat competiția de proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă dedicată ong-urilor culturale, cu noutatea impunerii orientării acestora spre angajamentele luate prin dosarul de candidatură, prevăzându-se o perioadă de studiu al acestuia de către aplicanți
(4) S-a aprobat noua organigramă,
într-o formulă ce pregătește înființarea efectivă printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local a Centrului de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene, prin disponibilizarea posturilor cu care se va crea această structură”, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de socializare.

Va reamintim, dupa ultima sedinta a Consiliului Director al Asociatiei TM2021, primarul Nicolae Robu a anuntat ca vrea sa dizolve actuala asociatie si sa isi faca una proprie, in care sa detina controlul.

Noua structura ar urma sa fie creata in cadrul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Praful se va alege și de asta. Pe ce pune Robu mâna, se duce naibii. Cum s-a întâmplat și cu Poli și cu multe altele. Oricum, la toamnăp și-o va lua în bot din plin.

    • Până în ziua de astăzi primăria nu s-a amestecat cu nimic în conducerea acestui asociații de fripturisti care nu au făcut altceva decât să cheltuiască banii pe diferite interese personale și să se certe că țiganii.
      Dacă vrei so iei pe la bot poti sa te înscrii cu putina răbdare, ajungi și tu la rând jeg imputit!
      În urma cu un an când a început scandalul între Neumann, soțul si restul am spus că la urmă vinovat va fi vinovat primarul , iar acum s-au și găsit gunoaie să-l invinovătească.