Primaria Timisoara a gasit cu cine sa faca un studiu de prefezabilitate pentru construirea unui nou Spital Municipal

TIMISOARA. International Finance Corporation (IFC) – divizia de investitii in dezvoltare a Bancii Mondiale s-a aratat interesata sa faca un studiu de prefezabilitate in vederea construirii unui nou Spital Municipal, la Timisoara.

CITESTE SI: A gasit o solutie la mizeria din oras. Dominic Fritz creste cu 8 milioane de lei banii pentru firma de curatenie Brantner. Va cumpara si serviciile unui consultant extern pentru viitorul contract de salubrizare pentru Timisoara

Administratia Fritz vrea ca noul spital sa fie ridicat in nordul orasului, langa Aerodromul Utilitar Cioca, iar noua constructie ar urma sa adune laolalta toate sectiile care in prezent functioneaza in mai multe cladiri din oras, in 13 locatii.

O delegatie de la IFC a fost la Timisoara, miercuri, si a vizitat locul identificat ca potrivit de catre administratia Fritz unde sa fie ridicata viitoarea unitate sanitara.

Inca de la inceputul mandatului sau de primar, Dominic Fritz a respins planul vechii administratii de a extinde Clinicile Noi in zona Marasti – Parcul Botanic si spunea ca noua unitate medicala s-ar putea face in vecinatatea Aerodromului Cioca, unde Primaria Timisoara are teren.

Intrebat cu ce bani ar putea construi de la zero un spital modern, edilul a spus ca primele optiuni sunt fonduri externe, insa, daca acest lucru nu va fi posibil, ar indatora Primaria Timisoara pe 30 de ani cu un credit. Administratia Fritz estimeaza planuitul spital municipal la aproximativ 100 de milioane de euro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce bine ca se renunta la ideea aia tampita cu cladire noua de 6-7 etaje in Parcul Botanic si parcare subterana intr-o zona plina de vestigii subterane. Sa fie un proiect gandit bine de specialisti, corelat cu realitatile medicale actuale, cu fluxuri optimizate si cu acces facil pentru jumatatea de nord a orasului

    • Ce perfect este full idiot, Spitalul municipal la 10 km de centrul orașului și stadionul în centru lângă cel mai mare spital din vestul României!!
      Si ca să fie și mai prost ca Nica le face și celor care vor sta în spital o zonă de festivaluri iar stadionul îl va deschide doar să curețe păianjenii !!
      Vanguradegunoiepsihopate!!

      • ce stadion in centru visezi psihopatule ? daca primaria ar avea alte terenuri ar face mai aproape, dar nu mai exista nimic. si la cate zeci de blocuri se fac in Torontalului, Aradului si Lipovei, in 10 ani va fi bine pozitionat – ca sigur nu se va termina mai repede

  2. stadionul și sala polivalentă pe care vrea să le construiască consiliul județean prin agenția lui peste, se vor afla în zona centrala a orașului, lingă cel mai mare spital din vestul tarii, sau tu ai aterizat din pm din Oltenezia în Timișoara ieri ?? Acel teren unde astăzi se află stadionul se poate schimba cu alt teren de la primarie iar pe acest perimetru se poate face un spital în mijlocul unui parc legat de spitalul județean și Casa Austria devenind un complex medical imens. Nu faci stadionul în centru și spitalul municipal la 5km de oraș ca săi faci în ciudă lui Nica!
    Tu știi ce înseamnă spital municipal?? Tu full idiot??
    Spital MUNICIPAL nu este numai pentru cei din Aradului și Torontalului?? Spitalul este și pentru cei din Fabric sau Ciarda care vor trebui să facă până la spital cât fac până în Arad.

  3. lasati persoana care a zis-o dar spitalul pe terenul unde a fost aerodromul este o idee buna din multe puncte de vedere.

  4. Luati spitalul ala neterminat de la Ministerul Sanatatii si terminati-l. Nu ne mai aburiti cu cai verzi pe pereti ca voi n-aveti bani de incalzire!

    • Exact! Singurul de aici care a expus o parere demna de luat in seama este Jack. Ce se intampla cu acel schelet de cladire? Nu este pacat de banii cheltuiti, indiferent de catre cine? Nu este mai simplu sa preiei acea constructie ridicata deja si sa o finalizezi? Nu este mai logic? Aaaa, am uitat ca orasul are bani garla daar cerseste de la Guvern ajutor pt a plati gazul. Halal!

      • Ideea nu e rea, atat ca nu e buna. Daca era in alt scop – depozit, locuinte, spatii comerciale – poate. Ati vrea insa sa fiti tratat intr-un spital prin ale carui ziduri s-a adunat de mai bine de 20 de ani mizerie, numai pentru ca „a fost ieftina reciclarea constructiei”? Va doriti inca un motiv pentru ca medicii sa dea din umeri cand le duci o ruda cu o problema minora si-o scot acoperita cu cearsaful? Dupa parerea mea de nespecialist cheltuiala pentru igienizarea corespunzatoare – adica nu cu contract securist, si materiale hexi-pharma – ar fi mai mare decat demararea unei constructii de la zero si realizarea ei dupa standarde noi. De asemenea, de cand s-a ridicat „scheletul” si cerintele spitalului s-au schimbat. In rezumat, cred ca suntem prea saraci pentru „solutii ieftine”.

        • Cretinoid psd-isto-usr-ist, în Graz Austria există spitalul
          Krankenhaus der Elisabethinen din anul 1808 de pe timpul ciumei și Spitalul Universitar LKH din anul 1788 și nimănui nui trece prin cap să spună că sunt vechi! Spitalele trebuiesc renovate și utilate nu demolate pentru că vrea Fritz să-și mai facă o vilă la Berlin cu comisioanele primite de la vreo firmă din Germania!!

          • Nu-l lua in seama pe acest analfabet care se razboieste cu toata lumea care n-are aceeasi parere cu a lui. O rautate incomensurabila zace in acest individ. Nu scapa unul sa nu fie jignit. Si pe aceasta pagina de comentarii el apare de cateva ori. Cand isi da drumul, Dumnezeu ii intuneca mitile, neuronii aia putini pe care-i mai are nu se mai invart si face greseli impardonabile, de clasa a IV-a. Sub protectia anonimatului, lui nu-i ( nui!!!!!!, scrie el) trece prin minte ca se face de ras.

  5. Cu vreo 25 de ani in urmă, in zona menționată s-au si ridicat zidurile unui „nou spital municipal” (ministru era Dr. Baranyi). Urmează volumul 2

  6. În toată perioada în care a fost abandonat, spitalul de pe Torontalului a fost păzit. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că până în luna mai a anului 2020, când contractul de pază i-a fost atribuit unei noi firme, spitalul de la marginea Timişoarei a fost păzit de R.A.O. Security, firmă înfiinţată de Ramona Olteanu, vicepreşedinte al PSD Timi , director economic la Administraţia Canalului Navigabil Bega şi membru în Consiliul de Administraţie al Horticultura, societatea de spaţii verzi a Consiliului Local Timişoara, şi deţinută în prezent de soţul Ramonei Olteanu, Adrian Olteanu, şi tatăl vicepreşedintei PSD Timiş, Vasile Sturz, fost ofiţer SRI. Geamurile termopan şi caloriferele cumpărate pentru spital au fost zidite într-un spaţiu de la subsolul clădirii (ZIDITE desi era PAZA PLATITA). După aproximativ opt ani de la preluarea spitalului de către Primăria Timişoara, clădirea a trecut din nou la Ministerul Sănătăţii. Cu ocazia transferului, în 2011, s-a constatat că geamurile termopan şi caloriferele au FOST FURATE. Hoţii nu au fost prinşi niciodată. Paza a fost platita si probabil mai e platita. Ce ziceti romanasilor? Dar tu -stii tu bine cine esti-, caruia OT ar trebui sa-i blocheze accesul?
    Citeste mai mult: adev.ro/qc7mwh

    • Aici nu este vorba despre spitalul de pe Torontalului sau de ce hoți a fost păzit! Aici este vorba despre încă o tâmpenie marca administrației locale și județene care vor sa facă un spital inafara orașului iar stadionul și sala polivalentă la 10 minute de mers pe jos până în buricul târgului!! Chiar vi se pare lucrul ăsta normal ??? Stadionul 1 Mai a fost construit de comuniștii școliți de rusi la marginea orașului de atunci !! O fi fost comuniștii mai deștepți decât progresiştii ??
      Chiar vi se pare normal să se transforme centura TIMIȘOAREI într-un drum de țară pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Șag, Parţa și Sâmihaiu Român fără nici o utilitate pentru oraș după ce va fi gata autostrada Timișoara – Serbia?? Chiar vi se pare normal ca în loc să se încerce scoaterea liniei de tren din oraș se mai vrea montată una??
      Vai și amar de steaua voastră, ce oraș veți lăsa copiilor voștri! În 20 -30 ani vă veți uita la Cluj, Oradea, Brașov sau Iași cum se uită cei din Fierbinti la Timișoara astăzi.
      Toți aveți aere de intelectuali dar sunteți în Evul Mediu cu toată școala voastră!

      • In afara orasului? Poate ar fi o idee buna sa aruncati o privire unde mai e placuta cu iesirea din oras. In afara limitelor fizice ale orasului actual ar fi o descriere mai buna – si unii nu se limiteaza la cartierul lor, strada lor, sau la situatia actuala. Unii vad perspective de dezvoltare pe termen lung. Dar, probabil, nu toti – altfel la alegeri ar fi mai multi candidati decat alegatori.

  7. Banul public jefiut prin studii fara finalitate. Avem studii ptr 100 de ani, abandonate.

  8. Eu am crescut lângă Stadionul 1 Mai, ca asa era atunci, în blocurile făcute de comuniști. Stadionul a fost făcut la marginea orașului, dar între timp Stadionul a ajuns în zona II a orașului. Acum stau lângă stafia fostului viitorului oraș Municipal și nu departe de aerodromul Cioca. Bazat pe experienta anterioara, as zice ca peste o generație, maxim doua, și aerodromul va fi în zona IV a orașului.

  9. Nedumerire. Si cu va fi cu aeroportul Cioca cu amplasarea in zona discutat nu demult (cu toate aspectele colaterale)