Noutati :

Primaria Timisoara a angajat… puscariasi. Afla pentru ce si cu cat plateste Penitenciarul de pe Popa Sapca?

12 iulie, 2015 - 10:46 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Administratia publica locala are nevoie de cat mai multa forta de munca. Asa se face ca plateste Penitenciarul Timisoara cu 1 milion de lei, pentru ca detinutii sa lucreze pe diverse santiere din oras sau pentru firmele din subordinea municipalitatii.

Oficialii primariei au atribuit, recent, un nou contract pentru „angajarea de forta de munca – minimum 30 de persoane, maximum 200 de persoane – private de libertate”. Penitenciarul va primi 1 milion de lei de la municipalitate, din luna mai pana la sfarsitul anului, adica aproape 234.000 de euro.

Primaria Timisoara are de multi ani contracte cu Penitenciarul Timisoara, conform carora detinutii sunt pusi sa lucreze pentru municipalitate, fie la spatii verzi, fie pe santierele din oras, acolo unde e nevoie de forta de munca suplimentara.

Potrivit contractului semnat deja, detinutii vor lucra la ecologizarea spatiilor aflate intre blocuri sau in zonele de locuinte, la intretinerea spatiilor verzi din incinta institutiilor publice – scoli, licee, spitale, biserici, cimitire, centre sociale ori simple terenuri care apartin primariei. De asemenea, vor fi pusi sa igienizeze Padurea Verde, Gradina Zoologica si perdeaua forestiera de protectie a Timisoarei, precum si sa curete si sa intretina cursurile de apa si malurile acestora, baltile si padurile din… zona Timisoara.

Puscariasii de la Popa Sapca vor fi buni si la „decaparea surplusului de pamant aflat la bordura carosabilului si aducerea terenului la cota”, la „deszapezirea manuala a domeniului public”, la „incarcarea manuala a deseurilor colectate in mijloacele de transport”, precum si la efectuarea altor tipuri de munci necalificate, la solicitarea primariei.

Totodata, oficialii primariei vor sa-i puna sa se ocupe si de igienizarea locuintelor sau a spatiilor cu alta destinatie ori a anexelor si terenurilor aflate in evidenta municipalitatii. Contractul incehiat poate fi prelungit inca un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Poate imi explica si mie vopsitul de ce dracu plateste de doua ori parnaiasii?O data le da casa si masa, apoi le da si salariu?La infractori???

 2. Se omoara cu munca puscariasii 🙂 Am vazut asta cand se construia linia de tramvai spre P-ta 700.

 3. Unde lucreaza puscariasii se cunoaste . Mai bine ar lucra numai cu Penitenciarul .

 4. Nu poate Primarul sa faca o treaba buna ca sar unii care nu sunt de acord.Dul Nae are dreptate ca acolo unde lucreaza
  puscareasii lucrarle sunt bune.Eu totusi intreb Primaria:cei care eu bani de a Primarie ca ajutoare sociale nu sunt mobilizati
  in actiuni de curatenie etc.?Cred ca Primaria ar trebui sa informeze populatia de nr.lor,sumele platite lunar sau anual si
  cati sunt mobilizati la asemenea munci.

 5. Un lucru foarte foarte foarte bun va zic din propriile mele experienta

 6. Am lucrat alaturi de ei la renovarea sectiei de pediatrie – Spitalul Victor Babes.
  Oameni harnici – am fost impresionat.

 7. Parerea ta caut eu un loc pentru colegiile medicilor