Noutati :

Prima strada din Timisoara care are toate cablurile in subteran a fost finalizata. Cat au costat lucrarile?

19 mai, 2015 - 03:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. S-au finalizat lucrarile pe strada Stefan cel Mare din Timisoara, inainte de termen cu aproximativ o luna. Aceasta este prima strada din Timisoara care are cablurile de telecomunicatii si utilitati bagate in subteran.

Din pacate, strada, desi este una proaspat-renovata, este extrem de circulata de TIR-uri care ar putea sa o degradeze, in lipsa unei centuri.

strada-stefan-cel-mare1

Este o strada extrem de circulata. Am incercat sa dam in folosinta portiuni din aceasta strada. Din pacate, neavand centura, traficul ete cumplit pe aceasta strada. Este realmente una dintre cele mai solicitate, TIR-urile circula cu o frecventa inadmisibila pentru o strada care nu este centura si evident ca si gradul de solicitare a strazii este pe masura. Nu este o strada conceputa ca centura, dar s-a avut in vedere ca pe ea circula si TIR-uri. Noi speram sa nu se degradeze astfel incat sa intram intr-un litigiu. Lucrarea pare a fi una buna. Nu este centura, astfel ca gradul de uzura va fi mai ridicat decat in mod normal. Termenul de garantie este de cinci ani”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spera ca in cei cinci ani de garantie se va construi si centura de sud a Timisoarei, astfel incat in acest interval strada sa fie reparata periodic, daca va fi nevoie din cauza masinilor de mare tonaj care crec pe aici.

Totodata, o parte dintre cabluri sunt duse deja in subteran, in timp ce o alta parte urmeaza sa fie introduse in subteran.

strada-stefan-cel-mare

Este prima strada care are retelele duse pe sub trotuare si asta a dus la micsorarea gurilor de acces de pe carosabil. Cablurile vor fi duse in subteran in cadrul campaniei pe care am declansat-o de a obliga operatorii de a-si duce cablurile in subteran. Tubulatura exista pentru introducerea in subteran a cablurilor”, a mai spus Robu.

Au fost plantati 165 de copaci pe margini, iar valoarea totala a lucrarii a fost de 23 milioane lei cu TVA inclus, din care 18 milioane lei reprezinta suma nerambursabila. Termenul de finalizare era 20 iunie 2015, insa lucrarea a fost incheiata mai repede.

Primarul Nicolae Robu a mai declarat ca primaria doreste sa reabiliteze si linia de tramvai de la strada 1 Decembrie spre Calea Buziasului, insa asteapta fondurile europene pe exercitiul bugetar 2014-2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. D-na Iedu, pe str. Gheorghe Doja dupa renovarea tramei stradale in vremea lui Ciuhandu, ati mai vazut vreun cablu atirnat pe sus ? Eu zic ca nu. Deci str. Stefan cel Mare nu e prima strada din oras cu un asemenea look. N-as vrea sa credeti ca-l consider pe Ciuhandu superior lui Robu, departe de mine un asemenea gind, dar haideti sa nu declaram premiere urbane, lucruri care exista de ani buni in oras. Asa ca, titlul stirii trebuia sa fie: „O noua strada din Timisoara care are toate cablurile in subteran a fost finalizata”

  2. Surpriza, surpriza pe acea strada trec foarte multe camioane zilnic…daca s-ar fi stiut lucrul acesta impreuna cu faptul ca nu exista centura, poate cineva se gandea sa proiecteze si sa realizeze strada in asa fel incat sa faca fata traficului actual cat si traficului de perspectiva…dar de unde sa sti daca pana mai ieri pe acolo treceau doar carute, biciclete si pietoni

  3. Capacele tot creeaza disconfort…
    S-o vedem peste 6 luni sau un an…