Noutati :

Prima proba de evaluare la clasa a II-a in Timis! 51 de elevi au dat examen in cadrul unui proiect pilot

9 mai, 2013 - 12:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Prima evaluare din viata lor, primele emotii! 51 de elevi din clasa a doua din Timis au sustinut primul lor examen in cadrul unui proiect pilot al Ministerului Educatiei.

29 de elevi de clasa a II-a de la Scoala Gimnaziala nr.24 din Timisoara si alti 22 de la Scoala Generala din satul Grabat, judetul Timis au sustinut, joi, prima proba de evaluare, la limba romana.

Directorul de la scoala Gimnaziala nr.24 din Timisoara, Daniela Lobaza, a declarat ca elevii au primit patru subiecte la care au avut de raspuns corect si au fost supravegheati atat de invatatoare, cat si de un profesor.

Au fost patru subiecte la prima proba, un text si intrebari pe acel text. Concursul a decurs bine, a durat 25 de minute si nu au fost incidente, elevii au fost supravegheati de invatatoare si de un profesor asistent pentru a fi obisnuiti cu un examinator necunoscut”, a declarat directoarea.

Cea de-a doua proba, matematica, va fi sustinuta de aceeasi elevi, de clasa a II-a, vineri, 10 mai, a.c. Lucrarile nu vor fi notate, iar rezultatele vor fi folosite de invatatori pentru a stabili nivelul de cunostinte al elevilor.

Dupa evaluarile elevilor de clasa a II-a urmeaza cele destinate claselor a IV-a si a VI-a, care vor avea loc in 15, respectiv 22 mai.

La clasa a IV-a un numar de 28 de elevi de la Liceul “Jean Louis Calderon” din Timisoara si alti sase de la scoala Generala din localitatea Dumbrava, judetul Timis vor sustine testele in fata unui cadru didactic care nu preda la clasa lor. Durata examinarilor va fi de 120 de minute.

Ministerul Educatiei Nationale nu a comunicat, deocamdata, scolile din Timis in care elevii de clasa a VI-a vor sustine testele de evaluare.

Peste 200 de unitati de invatamant din tara, selectate la nivel national vor participa la programul pilot de evaluare pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, demarat de Ministerul Educatiei Nationale.

Sursa foto: www.evz.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...