Prima operatiune de dezinsectie la Timisoara in acest an. Se vor imprastia substante din avion si de la sol. Obligatiile cetatenilor

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca in perioada 4 -9 mai va avea loc prima operatiune de dezinsectie in oras, noaptea, intre orele 21.00 – 06.00.

CITESTE SI: 20 de oameni muscati de capuse la Timisoara au cerut ajutor medicilor de la Spitalul Victor Babes 

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin, pentru combaterea tantarilor adulti, atat pentru activitatea de dezinsectie aeriana, cat si pentru activitatea de dezisectie terestra; Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare. Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii„, dau asigurari reprezentantii Primariei Timisoara.

Cetatenii sunt avertizati sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutii de combatere a tantarilor si larvele acestora pentru a evita eventualele incidente.

Primaria atrage atentia ca si cetatenii au obligatia sa faca dezinsectie si deratizare in spatiile proprii, altfel risca amenzi.

Reamintim ca, prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul Municipiului Timisoara, modificata si completata, cap. VI – Reglementari privind combaterea vectorilor-rozatoare, insecte, daunatori-sunt consemnate sanctiuni, de pilda amenda de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice in situatia neefectuarii lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci) si neluarii masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile proprii”, mai precizeaza reprezentantii Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce amenzi visati?

  2. Pe strada Cerna au apărut tânțari