Noutati :

Presedintele Traian Basescu participa la sedinta in plen a Parlamentului cand se da citire cererii USL de suspendare

5 iulie, 2012 - 09:48 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a intrat in linie dreapta. Parlamentul a stabilit deja calendarul procedurii: in aceasta dimineata, la ora 10:00, va fi citita solicitarea de suspendare, in prezenta sefului statului.

Vineri, senatorii si deputatii se vor pronunta prin vot asupra solicitarii USL. Presedintele Traian Basescu a fost invitat la sedinta Parlamentului pentru a-si spune punctul de vedere.
Parlamentul se reuneste, joi, in sedinta comuna, pentru citirea cererii USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, in timp ce dezbaterea si votul asupra acestei solicitari urmeaza sa aiba loc vineri.

sedinta comuna de joi a Camerei Deputatilor si Senatului, in sesiune extraordinara, care va avea pe ordinea de zi citirea solicitarii USL privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, este programata sa inceapa la ora 10.00.

Traian Basescu a confirmat, in aceasta dimineata, ca va veni in plen.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a mentionat ca presedintele Traian Basescu, in cazul in care doreste, dupa citirea propunerii, poate sa vorbeasca in Parlament si sa prezinte un punct de vedere fata de acest document. El a precizat ca presedintele poate veni si joi, in sedinta in care se citeste cererea de suspendare, dar si la sedinta in care se dezbate si se voteaza aceasta, cand are dreptul, spre deosebire de initiatori sau de grupurile parlamentare, sa intervina de cate ori doreste in dezbatere.

Constitutia precizeaza ca presedintele poate da Parlamentului explicatii privind faptele care i se imputa.

Presedintia a confirmat, miercuri, primirea solicitarii de suspendare din functie a lui Traian Basescu. „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a primit miercuri, 4 iulie a.c., la ora 19.05, de la Parlamentul Romaniei, la Cabinetul sau, «Solicitare privind suspendarea din functie a presedintelui Romaniei, Traian Basescu», avand un numar de 20 de pagini”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Tot joi, Parlamentul urmeaza sa trimita cererea de suspendare Curtii Constitutionale spre avizare.

Vineri, probabil in partea a doua a zilei, ar urma sa aiba loc sedinta de dezbatere si de vot asupra suspendarii.

in solicitarea privind suspendarea din functie a lui Traian Basescu, USL sustine ca presedintele a incercat mereu in ultimii trei ani sa anuleze regimul democratic romanesc, iar perseverenta acestuia in a incalca Legea fundamentala „demonstreaza o atitudine iremediabila”, care indreptateste solicitarea de suspendare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...