Noutati :

Premiu important pentru studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara la un prestigios concurs stiintific

23 mai, 2016 - 04:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Echipa Facultatii de Drept din cadrul UVT a castigat premiul pentru cel mai bun memoriu in finala internationala a Telders Moot Court Competition, prestigios concurs stiintific studentesc de drept international public, competitie organizata de catre Universitatea din Leiden.

In etapa finala a competitiei desfasurata la Haga, Olanda, s-au calificat 26 echipe, printre care si cea a Facultatii de Drept din cadrul UVT. Accesul in aceasta etapa s-a facut pe baza rezultatelor obtinute in cadrul rundelor nationale, echipa Facultatii de Drept din Timisoara calificandu-se in urma castigarii etapei nationale in fata universitatilor din Bucuresti si Sibiu.

Competitia finala a constat intr-o simulare a procedurilor in fata Curtii Internationale de Justitie, in care echipele participante au prezentat argumentele partilor intr-o speta vizand drepturile refugiatilor si libertatea de navigatie.

Echipa Facultatii de Drept din Timisoara, compusa din Sandra Baci, Alexandra Burdulea si Lazar Silviu, toti studenti in anul II, a obtinut premiul pentru cel mai bun memoriu pentru reclamant, a ocupat locul 5 in clasamentul reclamantilor si locul 8 in clasamentul final general al competitiei.

Pregatirea echipei Facultatii de Drept din Timisoara a fost coordonata de asist. univ. dr. Sorina Doroga si Vlad Macovei, student in anul IV al Facultatii de Drept, fost participant la numeroase concursuri internationale studentesti.

Acest rezultat se inscrie in seria succeselor din ultimii ani ale echipelor Facultatii de Drept din Timisoara in competitii studentesti internationale in domeniul drepturilor omului, dreptului international public si dreptului Uniunii Europene, cel mai recent exemplu fiind calificarea in semifinalele Central and Eastern European Moot Court Competition, concurs desfasurat la Bratislava (Slovacia), in perioada 29 aprilie – 2 mai 2016.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...