Noutati :

Premiu de peste 5.000 de euro pentru muzicianul care compune Imnul Timisoarei. Cum vor fi dati banii?

15 aprilie, 2014 - 09:07 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara ii provoaca pe muzicienii timisoreni sa compuna un imn al orasului. Pune la bataie un premiu consistent: de peste 5.500 de euro, premiu care va fi insa alocat in… transe.

A fost anuntat un concurs, premiul acordat castigatorului fiind de 10.000 de lei, adica peste 2.000 de euro. In sedinta de consiliu local ce a avut loc marti, alesii au marit premiul, de la 10.000 de lei la 25.000 de lei, adica 5.600 de euro.

„La inceput, suma propusa pentru recompensa celui care va castiga acest concurs era de 30.000 de lei. Din ratiuni bugetare s-a ajuns la 10.000 de lei. Eu propun ca si castigatorul sa fie recompensat la sfarsit de an, in cadrul galei pe care o facem, sa fie un premiu suplimentar. Domnul viceprimar Dan Diaconu propune suma de 25.000 de lei, o defalcam cu 10.000 de lei acum si abia la final de an sa dam 15.000 de lei”, a spus consilierul local Radu Toanca.

Daca unii alesi s-au aratat deschisi ideii, altii au comparat competitia cu Festivalul de la Mamaia sau cu Cerbul de Aur.

„Eu nu prea vad realizabil acest proiect, desi stiu ca orasul nostru ar avea nevoie de un imn reprezentantiv, dar sa facem un concurs de genul Mamaia sau Cerbul de Aur mi se pare putin fortat. Imnul ar trebui sa izvorasca din spiritualitea locului, din momente importante ale istoriei locului, nu din jurizarea unor idei a unor artisti contemporani”, a atras atentia consilierul Florin Birsasteanu. Elena Wolf, ales din partea FDGR, a spus ca si timisorenii ar trebui lasati sa voteze, macar online, melodia preferata.

In urma unui amendament care a fost aprobat, in maximum 45 de zile de la aprobarea proiectului privind organizarea concursului ar trebui sa avem si un regulament de desfasurare a acestuia.

Proiectul a fost aprobat cu 25 de voturi pentru, din 27 de consilieri prezenti la plen.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...