Noutati :

Premierul Victor Ponta: Venitul minim garantat creste cu 13%, alocatia pentru familie cu 30%

9 mai, 2013 - 08:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ponta anunta mariri! Venitul minim garantat va creste cu 14% incepand de la 1 iulie, in 2 transe. In plus, alocatia de stat pentru sustinerea familiei va creste si ea. Vorbim de 30%, in medie, tot din 1 iulie.

In luna februarie, Ministerul Muncii, Familiei a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta prin care propune reglementarea masurilor speciale destinate beneficiarilor de ajutor social si de alocatie pentru sustinerea familiei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de eliminarea tarifului social la energie electrica si cresterea pretului la energie electrica si gaze naturale.

Proiectul de act normativ propune instituirea ajutorului suplimentar pentru energie electrica si gaze naturale pentru beneficiarii ajutorului social si ai alocatiei pentru sustinerea familiei, diferentiat in functie de veniturile familiei/persoanei singure, respectiv 23 de lei pentru beneficiarii ajutorului social si ai alocatiei pentru sustinerea familiei care au venituri pe membru de familie de pana la 200 lei si 18 lei pentru beneficiarii alocatiei pentru sustinerea familiei care au venituri pe membru de familie cuprinse intre 201 si 370 lei.

Conform unor estimari realizate de expertii Bancii Mondiale pe baza datelor existente la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei si a celor furnizate de Institutul National de Statistica, cresterea cheltuielilor cu energia electrica pentru categoriile vulnerabile se situeaza intre 14 lei si 20 de lei, la care se adauga o crestere medie de 3 lei a pretului la gazele naturale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oamenii astia ori nu sunt intregi la cap ori sunt nesimtiti la maxim ! Cu cita seriozitate ne anunta ca , aia care cistiga pina la …200 de Lei !!!!! vor mai primi….23 de Lei !!!!! Aia care cistiga pina la ….370 !!!!! vor mai primi…..18 Lei !!!!! ! RUSINE HOTILOR , RUSINE !!!!!