Premiera in Timis. 30 de primari de la mai multe partide si-au dat mana, au pus politica in cui si au infiintat Grupul de Reforma in Administratia Locala

TIMISOARA. 30 de primari din mai multe partide politice s-au intrunit la Sannicolau Mare pentru a pune bazele Grupului de Reforma in Administratia Locala (GRAL). In cadrul acestui organism nou infiintat, ‘un ONG apolitic’. s-au dezbatut si in continuare se vor dezbate exclusiv probleme din administratie si se va incerca rezolvarea lor.

Primarul orasului Sannicolau Mare, Danut Groza a fost cel care a gazduit intalnirea primarilor.

Au fost prezenti 30 de primari de la PNL, PSD, ALDE si UNPR. Obiectivul nostru este sa discutam despre administratie si nu de politica. In sedinta de la Sannicolau Mare am ridicat problema gunoiului din Timis, acolo sunde sunt probleme cu Brai – Cata. Am mai discutat despre anumite schimburi de experiente intre primari, despre problemele cu care acestia se confrunta. De asemenea, am decis sa avem o echipa de comunicare formata din 2 primari PNL, alti 2 primari PSD si cate un primar de la ALDE si UNPR”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Danut Groza, primarul din Sannicolau Mare.

Tot in cadrul acestei sedinte, la care au participat aproape 100 de persoane, s-a vorbit despre extinderea GRAL, iar Danut Groza spune ca din aceasta organizatie ar trebui sa faca parte pe viitor toti primarii din Timis.

Nu ar trebui sa existe niciun fel de concurenta intre noi. M-as bucura sa vad ca fac parte toti primari din Timis din acest GRAL”, a mai spus Groza.

Primarii au mai discutat problema bugetului si au ajuns la concluzia ca sunt slabe sansele, din cauza intarzierii adoptarii bugetului national, sa mai cheltuiasca banii aferenti acestui an pentru investitii.

Totodata, cei prezenti au mai stabilit sa identifice probleme generale cu care se confrunta toti si sa incerce sa le rezolve cu ajutorul partidelor politice sau al parlamentarilor.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. USL trăiește

  2. Sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic. Administratia, locala sau de orice alt nivel, are ca prioritate sa isi organizeze activitatea, ca munca nu-I poti spune, in asa fel incat munca propriu-zisa sa o faca altii, de pilda cei aflati in situatia de a apela la ea. De aceea trebuie sa duci la primarie acte care ti-au fost emise de primarie, dar functionarilor le e lene sa le caute. Schimbari necesare ar putea da partidele care nu s-au imbuibat prin administratii si USL-uri, dar precis ca de acestia nu au nevoie actualii politicieni.