Noutati :

Pregatiti-va pentru dezastru! Sirenele vor suna la Timisoara si se va interveni in mare graba pe malul raului Bega

16 aprilie, 2013 - 10:44 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Timp de doua minute se vor auzi sirenele, in Timisoara, in zona Autogarii. Sistemul de „Alarma la dezastre” va fi compus din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele.

Este vorba despre un exercitiu care se va desfasura miercuri, 17 aprilie, intre orele 12.30 – 14.30, diind organizat de SALVO. Tema exercitiului este „Activitatea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta a municipiului Timisoara si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat al judetului Timis pentru conducerea si coordonarea fortelor de interventie, pentru limitarea si inlaturarea urmarilor dezastrului in urma fenomenelor meteo periculoase”.

Prin acest exercitiu se verifica modul de reactie in cazul situatiilor de urgenta a autoritatilor, precum si modul de reactie al cetatenilor municipiului.

Regulile de comportare in cazul producerii unor fenomene meteorologice periculoase sunt: intrerupeti orice activitati in aer liber; evitati circulatia pe strazile inundate; scoateti autovehiculele in afara carosabilulului, opriti imediat si ramaneti in autovehicul; nu va adapostiti sub cladiri inalte sau pomi izolati; nu atingeti stalpii sau firele cazute la pamant; evitati obiectele aflate in echilibru precar; combateti zvonurile, stirile false, panica si dezordinea; ascultati numai sursele de informatii oficiale si avertizarile meteorologice; luati masuri de paza si siguranta a avutului public si privat; scoateti din priza aparatele alimentate cu energie electrica pentru a elimina producerea unui scurt circuit, incediu sau defectarea lor.

Timisorenii sunt indemnati sa respecte masurile stabilite si comunicarile Compartimentului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Municipiului Timisoara. In cazul nerespectarii acestor masuri, cei in cauza vor fi sanctionati contraventional conform legislatiei in vigoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mda mare interventie….pe bega in ziua raliului se dadea unu cu un skijet de era mare spectacol…nu la oprit nimeni….dar acuma ei se pregatesc pentru interventii !!! Felicitari si sa ne pisam pe capetania portului Timisoara….ca-i degeaba !!!

  2. ….hmmm, care port?