Pregatiri pentru iarna pe drumurile din Timis. Pentru o singura zona din judet nu s-a gasit inca o firma care sa faca deszapezirea

TIMIS. Autoritatile pregatesc deja perioada de iarna. Stocurile de materiale antiderapante sunt suficiente, deocamdata, iar in cazul in care va mai fi nevoie de alte cantitati, acestea vor fi achizitionate. Probleme cu deszapezirea ar putea aparea intr-o singura zona din judet.

CITESTE SI: Timisoara a ramas fara caldura si apa calda, s-a oprit gazul catre Colterm. Dominic Fritz recunoaste ca n-are nicio solutie: E o situatie dramatica, o catastrofa. Eu nu cred ca timisorenii asteapta de la mine sa le spun ce sa faca sa nu le fie frig in case 

DRDP Timisoara are contracte semnate atat pentru drumurile nationale pe care le are de administrat in judet, cat si pentru trosonul de autostrada ce traverseaza Timisul.

Au fost semnate cate 2 contracte pentru partea de Drumuri Nationale si 2 pentru zona de Autostrada A 1 care strabate Timisul. Contractele sunt valabile pana la 31.12 urmand ca pana la sfarsitul anului sa semnam si contarctele pe 1 ianuarie – 31 martie. Sare, din programul de 16.000 de tone avem aprovizionate in bazele de deszapezire jumatate de cantitate ceea ce ne ajunge pentru perioada anului 2021, urmand ca in baza programului aprobat sa continuam aprovizionarea. Clorura de calcuiu o avem la un nivel de 90 de tone, dar mai avem si 16 tone dintr-o solutie ecologica. Suntem total pregatiti. Partea de combustibil pentru autoutilaje e asigurata pentru un minim de 14 zile cu posibilitate imediata de reaprovizionare. Toate utilajele au carduri la benzinarii„, a declarat Costin Purceld, directorul economic al DRDP Timisoara in cadrul sedintei Colegiului Prefectural.

Deszapezirea pentru drumurile judetene are o veriga slaba. Consiliul Judetean poate incheia contracte de deszapezire pentru patru din cele sase zone pe care le are in administrare.

Zona 1 e Sannicolau Mare – 165 km, zona 2 e cea din jurul Timisoarei – 184 km, zona 3 este Deta cu 243 km, zona 4 e Sacosu Turcesc – 163 km, zona 5 – Bethausen cu 170,8 si zona 6 Faget, Gavojdia pana catre Lugoj – 285 km. In prezent suntem in curs de a incheia contracte subsecvente pe 4 zone: 1, 2, 3 si 6. Contractele subsecvente sunt incheiate pe o perioada de 4 luni. In aceste zone nu vor fi probleme. Pe zonele 4 si 5 expirand acordurile cadru, s-a decis sa se faca niste contracte anuale, dar numai la zona 5 a venit o firma, e in analiza la serviciul de licitatii. Probabil zona 5 va fi acoperita. Pentru zona 4 s-au emis scrisori de intentie, si asta o sa aflam in 2 noiembrie vedem cine se prezinta. Momentan e descoperita. Pentru cele 4 zone la care vom incheia acordurile cadru avem un stoc de 2200 tone de nisip si 415 tone de sare in prezent„, a declarat Florin Ignatoni, sef serviciu Directia de Drumuri si Poduri Judetene din Consiliul Judetean Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...