Noutati :

Prefectura Timis, pichetata de aproximativ 60 de sindicalisti care au cerut reintregirea salariilor

25 aprilie, 2013 - 04:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA.  Aproximativ 60 de sindicalisti de la CNS ”Cartel Alfa” au pichetat, joi, timp de o ora, Prefectura Timis, cerand, printre altele, reintregirea salariilor si deblocarea posturilor vacante.

Unul dintre liderii sindicali a citit in fata celor prezenti lista cu revendicarile. Printre acestea, reintregirea veniturilor salariale avute in decembrie 2009, plata orelor suplimentare, deblocarea posturilor vacante si instituirea pensiei de serviciu pentru toti bugetarii.

FOTO: Virgil Simonescu

Revendicarile sindicalistilor au fost:

1. Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, asa cum a fost discutat si negociat cu organizatiile sindicale si patronale.
2. Reintregirea veniturilor salariale avute la 31 decembrie 2009.
3. Plata orelor suplimentare si deblocarea posturilor vacante.
4. Constituirea fondului de premiere in limita a 10% din fondul de salarii; acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii; acordarea sporurilor de pana la 15% pentru personalul care participa in comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplina, comisia paritara, comisia de concurs, etc.
5. Promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice, asa cum a fost initiat de catre un grup de senatori si negociata cu F.N.S.A.
6. Trecerea pe grilele de salarizare conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si modificarea articolelor privind drepturile de natura salariala si nesalariala, cu precizarea nominala a acestora.
7. Promovarea unui act normativ prin care sa se reglementeze plata despagubirilor stabilite prin hotarari judecatoresti irevocabile de indata si integral (si nu esalonat), in mod special pentru drepturile de natura salariala, precum si in cazul concedierilor nelegale.
8. Urgentarea adoptarii proiectului de modificare a Legii nr. 155/2010 a Politiei Locale.
9. Analizarea posibilitatii aplicarii cotei progresive de impozitare si renuntarea la cota unica de impozitare.
10. Instituirea pensiei de serviciu pentru toti bugetarii care sunt supusi unor regimuri de incompatibilitati stabilite prin legi speciale.

Lista cu revendicari a fost depusa la Registratura Prefecturii Timis de catre reprezentanti ai sindicalistilor.

Mitingul, care a inceput in jurul orei 14.00 si care a durat aproximativ o ora s-a incheiat fara incidente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. baronii sindicali nu mai pot prosti oamenii sa iasa in strada. cum sa-l plingi pe liderul negrei de la primarie care si-a tras salariu de aproape 60 de milioane(bani vechi) din cotizatiile fraierilor de sindicalisti, sau adrian marcu care are cumulat de la sindicat si federatie 80 de milioane!!! noi muncim pentru 10 mil de ne sar capacele,astia freaca menta pe o groaza de bani .PE ASTIA NU-I VERIFICA A.N.I ????

  2. Locuiesc an comuna banloc ampreuna cu mama mea an casa bunicilor mei adica din mosi stramosi dar parca strazile din comuna Banloc parca se micsoreaza deoarece aproximativ jumate din sateni si-au prelungit nunumai gradinile chiar si curtile cu 10m latime iar strazile su devenit mult mai anguste iar acest fenomen s-a efectuat cu ani an urma dupa anul1990 si niciodata idili(persoanele publice )ce reprezinta comuna adica pasurile locuitorii comunei Banloc sunt afectati de circula pe strazile din comuna