Noutati :

Prefectura Timis, motiv de disputa intre Consiliul Local si secretarul Primariei Timisoara

28 februarie, 2012 - 10:50 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Prefectul de Timis baga zazanie intre Consiliul Local Timisoara si Serviciul Juridic al Primariei. Totul a pornit de la un proiect de hotarare privind investitiile de peste 1 milion de euro, aprobat anul trecut de alesii locali.

Ioan Cojocari nu vrea sa-i lase pe avocatii Primariei sa apere in instanta Consiliul Local, dupa ce prefectul de Timis, Mircea Bacala, a atacat in contencios administrativ o noua HCL.

Este vorba despre cea care obliga functionarii Primariei Timisoara ca in cazul investitiilor de peste un milion de euro sa elibereze toate avizele necesare in cel mult 7 zile, inclusiv autorizatiile de construire, dar numai in conditiile in care documentatiile aferente sunt complete si respecta legea. In caz contrar, functionarii publici responsabili ar fi pasibili de sanctiuni disciplinare si pecuniare. In cazul in care avizele nu ar fi eliberate in 7 zile, solicitarea ar fi aprobata tacit.

Anul trecut, consilierii locali au aprobat hotararea fara sa primeasca aviz juridic de la secretarul Ioan Cojocari, care le-a pus in vedere inca de la prima sedinta ca nu e de acord cu decizia lor, deoarece o considera ilegala. Si prefectul de Timis a reactionat atunci si a spus ca ataca HCL nr. 267/ 26.07.2011.

Martii, alesii municipali au fost informati ca merg in instanta cu Prefectura Timis. Secretarul Primariei, Ioan Cojocari, a spus in plenul Consiliului Local ca, atata timp cat proiectul nu a fost avizat juridici, Serviciul Juridic nu le va asigura consilierilor apararea in instanta.

„Eu sunt dator sa va spun ca nu o sa va aparam in proces. Gasiti-va avocat!”, le-a spus Cojocari consilierilor.

Secretarul Ioan Cojocari a amintit ca, atunci cand hotararea a fost aprobata, consilierii locali nu au respectat Legea privind transparenta decizionala si nici OUG 27 din 2003 privind procedura aprobarii tacite, care prevede un termen de 30 de zile pentru aceasta aprobare. Pe tot parcursul procesului, hotararea este suspendata de drept.

CITESTE SI: Scandal intre Prefectura si Primaria Timisoara: prefectul da iarasi in judecata Consiliul Local si sare in apararea functionarilor. Afla din ce cauza!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. IN ATENTIA D.N.A. !Numele lui Marcel Muia este legat si de un mare scandal izbucnit in ziua alegerilor locale. Sute de tigani au fost adusi atunci cu masinile Primariei, pentru a vota cu fostul si actualul primar PSD-ist. Fiecare dintre acesti alegatori ambulanti a fost insotit in cabina de vot de un bulibasa, om de incredere al candidatului. Biroul Electoral Judetean a constatat aceasta incalcare flagranta a legii, sesizind Biroul Electoral Central, dar nu s-a luat nici o masura. Printre cei care au supravegheat scrutinul in Cheveresu Mare s-a numarat si fostul sef al Sectiei SRI Timis, Ion Calin, care are acum afaceri in comuna