Noutati :

Prefectul de Timis preia apelul fostului sef al ISJ Timis de la inceputul pandemiei si cere donatii in tablete, laptopuri si telefoane pentru scoala online. 6000 de elevi din judet nu pot invata pentru ca nu au echipamente

4 mai, 2020 - 01:15 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. La inceputul pandemiei, odata cu anuntul inchiderii scolilor de coronavirus, fostul inspector sef al ISJ Timis Aura Danielescu lansa un apel catre firme care pot dona tablete, laptopuri ori smartphone-uri pentru elevii din Timis care nu isi vor putea continua scoala pentru ca nu au astfel de dispozitive.

La o luna si jumatate de la apelul fostului inspector sef, prefectul de Timis Liliana Onet anunta o initiativa pentru sprijinirea desfasurarii in sistem online a cursurilor in invatamantul timisean, in colaborare cu ISJ si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Demareaza Campania e-learning TM privind dotarea elevilor din judetul Timis cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri, necesare pentru accesarea platformelor electronice de invatare (e-learning).

Aproximativ 6000 de elevi si 100 de cadre didactice din judet nu au inca acces la un echipament informatic activ pentru a participa la activitati didactice online.
Pentru a asigura fiecarui elev din judetul Timis sanse egale la educatie, in situatia actuala fara precedent a pandemiei de coronavirus, Institutia Prefectului a trimis adrese primariilor din judet si Consiliului Judetean Timis in baza carora autoritatile locale sunt rugate sa se alature Campaniei e-learning TM pentru a facilita accesul acestora la invatamantul online.

Prefectul Liliana Onet face un apel la institutii, agenti economici, organizatii non-guvernamentale si persoane fizice sa se alature demersului si sa doneze tablete, laptopuri sau smartphone-uri.

Avand in vedere ca pe raza judetului Timis sunt localitati unde conexiunea la internet este deficitara sau nu exista, Institutia Prefectului cere sprijinul tuturor operatorilor de telecomunicatii pentru identificarea unor solutii.
Intentiile de sprijinire a Campaniei e-learning TM pot fi transmise la adresa de email: [email protected].Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...