Noutati :

Fiti alaturi de noi sa asiguram accesul la educatie al fiecarui copil. Apel al inspectorului sef al ISJ Timis catre firme sa doneze laptopuri, calculatoare ori tablete elevilor care nu pot invata online in Timisoara si in judet

18 martie, 2020 - 01:24 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Eforturi uriase ale profesorilor pentru a-si continua activitatea cu elevii, in aceasta perioada in care scolile sunt inchise pe o perioada indelungata, din cauza coronavirusului.

CITESTE SI: Anunt de ultima ora. Se restrictioneaza circulatia mijloacelor de transport in comun la Timisoara 

Dascalii pot tine legatura cu copiii, preda lectii si face teme cu elevii doar online, insa nu toti dispun de dispozitivele necesare, un laptop, o tableta sau un calculator.

Inspectorul scolar general al ISJ Timis, Aura Danielescu a intocmit mai multe situatii legate de numarul copiilor si profesorilor care sunt in imposibilitatea de a invata ori preda in aceste zile.

Inca de cand a fost anuntata masura de suspendare a cursurilor, in contextul pandemiei COVID-19, o masura menita sa protejeze copiii de imbolnaviri, Inspectoratul scolar Judetean Timis a fost preocupat de continuitatea procesului de invatare, dar, mai presus, de starea de bine a copiilor, ca sanatatea emotionala a copiilor sa nu fie afectata major
In acest sens, colegii mei, cadrele didactice din Timis, au inceput de saptamana trecuta sa desfasoare activitati de e-learning, un numar impresionant de scoli avand deja conturi functionale pe diferite platforme de invatare. Profesorii consilieri s-au alaturat demersului si desfasoara activitati specifice, menite sa asigure o buna stare emotionala a copiilor. Nici unitatile de invatamant special si special integrat nu neglijeaza copiii, acestea desfasurand online activitati cu caracter terapeutic si instructiv-educative. Pentru ca nu dorim sa lasam nici un copil in urma si pentru ca suntem constienti ca exista si copii care provin din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic sau, carora familiile nu le-au achizitionat device-uri care sa le permita sa acceseze platformele online pe care lucreaza colegii nostri, am luat legatura cu directorii scolilor si le-am cerut sa identifice cazurile descrise mai sus din scolile dumnealor„, spune Aura Danielescu.

La un calcul provizoriu, spre exemplu, din 132 de scoli din tot judetul s-a dovedit ca ca aproape 1000 de elevi nu au acces la internet defel, iar peste 4000 nu au dispozitive cu care sa-si continue scoala.
Inspectorul sef al Isj Timis face apel la firme care ar putea dona laptopuri, tablete ori calculatoare, fie si second-hand, pentru a le repartiza copiilor si profesorilor care nu au.

In acest sens, pentru a asigura sanse egale la invatare tuturor copiilor din judetul Timis, fac un apel la companiile din domeniul IT si nu numai, la ONG-uri sau persoane fizice, care sunt dispuse sa doneze scolilor echipamente (laptopuri/telefoane/tablete), chiar si second hand, pe care scolile le vor directiona catre copiii care in acest moment nu pot accesa nicio resursa educationala online. Asigurandu-va de intreaga mea consideratie, imi exprim speranta ca veti fi alaturi de noi in dorinta de a asigura accesul la educatie al fiecarui copil din judetul nostru„, a transmis Aura Danielescu, inspector sef al ISJ Timis.

Cei care doresc sa ajute la continuarea procesului de invatamant pot accesa documentul de raportare pus la dispozitie de ISJ(document in curs de actualizare) si pot completa formularul pentru inregistrarea donatiilor AICI.

Vezi mai jos harta in timp real a raspandirii coronavirusului in toata Romania, realizata de opiniatimisoarei.ro! DA CLICK si poti consulta numarul de infectati, de oameni aflati in izolare sau in carantina din fiecare judet!
Datele se actualizeaza odata cu raportarile Grupului de Comunicare Strategica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da, foarte atenta doamna la nevoile copiilor! Intreb cati dintre profesori au laptopuri sau tablete decente si, mai ales, cati au primit ceva de la institutiile in care lucreaza !!! Dar asta nu a interesat-o vreodata in atatia ani de cand are solicitari si initiative din fruntea inspectoratului!!! Pact ca si in momentele astea se face…decat;) politica!

  2. RUSINE MILOGARILOR DE POLITRUCI PSD SI PNL SI TOTI CARE MAI SUNTETI. V-ATI PISAT PE NEVOILE POPORULUI IMBOGATIND-VA IN ACELASI TIMP FIECARE CUM ATI DAT DE PUTERE . TAIATI DE LA BUGET PENSII SPECIALE IN TOT SISTEMUL,SALARII NESIMTITE; RESTRUCTURATI 30% DIN APARATUL DE STAT -ACEST BALASTRU CARE TRAGE TOTUL LA FUND DATORITA LUI A. NASTASE;C.P.TARICEANU;V.V.PONTA;N.DRAGNEA SI O SA AVETI CEL PUTIN 5 MILIARDE DE EURO ECONOMIE LA BUGETUL STATULUI. INCA O DATA , RUSINE MILOGARILOR !!

  3. Eforturi uriașe? Unde? CINE? Așteptăm de o saptamana cel mai timid semn că domnii profesori ar vrea să ia legătura cu elevii. Nimic. Nu mai scrieți neadevăruri. Eforturile astea uriașe despre care scrieti ar fi trebuit să se lase cu rezultate: ore tinute online.