Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, confirma ca bani pentru Spitalul de Copii nu vor fi prea curand: Atat timp cat avem doar o… idee, ideea nu poate fi trecuta in buget!

TIMISOARA. Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, spune ca pentru Spitalul de Oncologie si cel de Copii, din Timisoara, nu vor fi alocati bani in buget, deoarece cele doua obiective nu au indicatori tehnico economici si ca aflate doar la stadiul de …idei, acestea „nu pot fi trecuta in buget”.

Cu alte cuvinte, prefectul subliniaza ca nu s-a facut niciun demers concret, cuprins in studii tehnice, de fezabilitate, si, evident, proiect pentru toate promisiunile electorale, pentru ca ele sa poata fi cuprinse in bugetul de stat pe 2013, asa cum asteptau timisorenii.

Dupa ce presedintele CJT, Titu Bojin a anuntat ca in bugetul national nu vor fi alocati bani pentru Spitalul de Copii, prefectul de Timis, Eugen Dogariu, a plusat si a subliniat, miercuri, ca nici pentru Spitalul de Copii, ori Spitalul Oncologic nu vor fi alocati banii necesari, deoarece aceste obiective sunt la faza de „idee”.

Exista promisiuni in anumite directii si ma refer de exemplu la Spitalul de Oncologie, pentru care nu sunt aprobati indicatorii tehnico-economici, la fel si la celalalt obiectiv despre care probabil ca vreti sa ma intrebati (Spitalul de Copii – n.r.). Cand vor fi acesti indicatori, vom primi si banii, dar cat timp avem doar o idee, ideea nu poate fi trecuta in buget„, a spus Dogariu.

Prefectul a mai tinut sa sublinieze ca nici pentru Centura de Sud a municipiului Timisoara nu sunt alocati bani in buget deoarece lucrarile nu au fost incepute.

Daca era inceputa centura, probabil ca se alocau banii. Asta a fost o practica, se incepeau lucrarile, apoi nu se mai finalizau. Avem exemplul Spitalului Municipal. Acum se incearca alocarea de bani pentru proiectele deja incepute„, a declarat Dogariu.

Premierul Victor Ponta a promis sustinerea investitiei de la Spitalul de Copii, insa deocamdata nu vor fi alocati bani pentru aceasta deoarece nu sunt finalizate studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Cele doua documente au termen de finalizare luna februarie, dupa votarea bugetului. Exista, totusi, sperante ca banii pentru Spitalul de Copii sa vina la o rectificare de buget.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunteti o armata de penibili! V-am votat degeaba fiindca sunteti la fel ca ceilalti: incompetenti, corupti si plini de voi. SA va fie rusin in corpore nerusinatilor si sa va dea Dumnezeu sa va bucurati de infractiunile pe care le comiteti pe banii nostrii exact cum va e sufletul si constiinta.

  2. Tanarul prefect incearca sa sugereze ca se la alegerile locale din luna IUNIE 2012, nu a fost timp pentru un studiu de fezabilitate care sa fie cuprins in bugetul vreo-unui minister (al sanatatii sa altul). Pai daca pentru un studiu de fezabilitate este nevoie de un an (minim), atunci pentru proiect tehnic inca vreo doi, iar pentru executie inca vreo cinci. Abia acum imi dau seama ca l-am impuscat pe ceasca degeaba. Altii trebuiau impuscati. INCREDIBIL. Nici macar nu se gandeste la o rectificare bugetara sau alt artificiu bugetar. O ia de buna pe asta cu nu se poate construi spitalul, si peste patru ani iar se va gasi cineva care sa spuna ca trebuie tot noi cetatenii sa facem cheta pentru constructie. Pai atunci pentru ce dreaq ii mai alegem, daca ei vin tot cu scuze?

  3. peste 4 ani, campania deputatului Grindeanu sau a primarului Grindeanu se va axa pe sloganul: DA! DE DATA ASTA CHIAR REUSIM!!!!!!!!

  4. Adevarul gol golut!
    Timisul intra din nou in conul de umbra.Politicieni puternici din teritoriu bat cu pumnul in masa si primesc finantari.Aici cine sa bata…,care este politicianul puternic?Si asta nu e tot!
    Miticii vor orienta toti banii spre zonele deja bine stiute, cu infrastructura mult mai dezvoltata ca a noastra.Dar sa zimbim, chiar daca suntem mihniti sa fim si optimisti in acelasi timp, doar avem promisiuni si ramanem in atentia lor…….