Pot incepe demolarile pentru noua baza sportiva din zona Mircea cel Batran, la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Stadionul pe care in trecut a evoluat echipa Dacia Timisoara va disparea, iar in locul sau va aparea candva un complex sportiv modern, asemanator celui care in prezent se ridica in vecinatatea strazii Constantin Radulescu si a Bazei 2 Politehnica.

CITESTE SI: Cel mai performant sistem de securitate al unui aeroport din Romania, de peste 11 milioane de euro, va fi la Timisoara. Se cauta firma care sa-l monteze la viitorul Terminal de Plecari Externe

La ultima sedinta de Consiliu Local au fost aprobati noi indicatori financiari, iar Primaria are deja autorizatia de demolare a constructiilor aflate in prezent la stadionul din zona Mircea cel Batran. Anuntul a fost facut de viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara.

In cadrul sedintei de Consiliu Local au fost aprobati noi indicatori financiari pentru aceasta baza, o actualizare a sumei. Saptamana trecuta, am obtinut autorizatia de demolare a acelor constructii aflate intr-o stare profunda de degradare. Multumesc celor care m-au ajutat din domeniul privat, au ajutat practic Timisoara, in pregatirea documentatiilor, donandu-ne proiectul de demolare. Intreaga suma pentru realizarea obiectivului este cuprinsa in bugetul local, astfel ca, in scurt timp, vom scoate la licitatie proiectul tehnic si executia lucrarii„, spune viceprimarul Cosmin Tabara.

In cursul anului trecut a fost demolat gardul care imprejmuia stadionul Dacia, unul care oricum statea sa cada.

Noua baza sportiva urmeaza sa fie ridicata pe un teren de 8927 de mp. Complexul va fi format dintr-un un teren de fotbal, cu o suprafata sintetica si dimensiuni conform reglementarilor FIFA, si va fi dotat cu o tabela de marcaj.

Langa terenul cu suprafata sintetica va fi amenajat un inca unul, de dimensiuni mai mici, pe care se va putea juca handbal, baschet sau minifotbal. De asemenea, baza sportiva este prevazuta si cu o pista de atletism, de 50 de metri cu suprafata din tartan.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si o cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

Este planuita si amenajarea a 25 de locuri de parcare pentru autoturisme si tot atatea pentru biciclete.

In zona urmeaza sa fie plantati 38 de arbori, un aliniament nou de vegetatie pe strada Ciocarliei, arbusti si gazon de tip rulou pe langa vegetatia existenta si va fi montata o instalatie pentru irigat zona verde. De asemenea, urmeaza sa fie amplasate banci si cosuri de gunoi si va fi montat si un sistem de iluminat ambiental.

Valoarea totală estimata a obiectivului de investitii este de 6.708.102,89 lei inclusiv TVA, adica aproximativ 1,4 milioane de euro. Banii vor proveni din bugetul local, dar municipalitate va cauta si alte surse de finantare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...