Postasi in greva la Timisoara

TIMISOARA. Mai multi angajati ai Postei Romane au declansat greva generala de 1 aprilie. La Timisoara, postasii au oprit lucrul la mai multe oficii si au iesit in strada.

CITESTE SI: E aproape gata renovarea la Posta Mare din Timisoara. Palatul simbol al orasului se intoarce la frumusetea de altadata. Ultimele imagini filmate de la inaltime. Video

Sunt afectati cei care ar fi trebuit sa incaseze pensiile in 1 aprilie.

Oamenii vor incheierea unui contract colectiv de munca in care sa le fie incluse revendicarile salariale, adica o crestere cu 400 de lei net si o majorare intre 5 si 10 procente a sporului de loialitate. Potrivit sindicalistilor, doua treimi dintre angajatii Postei Romane primesc salariul minim pe economie.

Posta Romana a transmis oficial ca a pus la dispozitia salariatilor toate posibilitatile financiare ale Companiei pentru evitarea grevei, insa s-a lovit de refuzul angajatilor,

”Compania a solicitat medierea, insa reprezentantii SLPR au refuzat acest lucru. In contextul in care negocierile intense purtate inca de la finalul anului trecut intre Compania Nationala „Posta Romana” si SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declansarea grevei generale a unei parti a angajatilor, Posta Romana face urmatoarele precizari: v Compania Nationala „Posta Romana” va asigura intocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale si legale a trimiterilor si drepturilor sociale pentru toti clientii, iar o intarziere a acestora este exclusa. Asiguram toti clientii, partenerii si institutiile bancare de stabilitatea si functionalitatea serviciilor, precum si de soliditatea politicilor de management aflate in curs” anunta Posta Romana.

Posta Romana dadea duminica asigurari ca, in ciuda grevei, pensionarii isi vor primi pensiile in aprilie.

Asiguram pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Nationale „Posta Romana” ca nu va exista nicio persoana care sa nu isi primeasca drepturile in termen, in luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, pana pe 15 APRILIE, asa cum ne-am asumat angajamentul!”, arata Posta Romana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In sfarsit, v-ati trezit. Mai bine mai tarziu, decat niciodata.

  2. Ou sont les spagues d’antan… Grea e viata, de cand multi pensionari primesc pensia pe card, si nu ii mai poti buzunari fara rusine. O buna parte din serviciile postale s-au mutat in privat, cu crestere simtitoare a calitatii. Sunt cariere sau strazi unde practic nu se mai asigura servicii postale – primeste cineva vreo scutire de impozit?