Porneste prima operatiune de dezinsectie de anul acesta, la Timisoara

TIMISOARA. Demareaza prima operatiune de dezinsectie de anul acesta la Timisoara. Actiunea vizeaza in special capusele.

CITESTE SI: E aproape gata renovarea la Posta Mare din Timisoara. Palatul simbol al orasului se intoarce la frumusetea de altadata. Ultimele imagini filmate de la inaltime. Video

In perioada 2-6 aprilie, in masura in care vremea va permite, se va desfasura dezinsectia la sol, pe perioada noptii, intre orele 21.00 – 05.00.

„Produsele folosite sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii (Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin si concentratie specifica pentru combaterea capuselor). Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor)”, transmit reprezentatii Primariei.

Totodata, apicultorilor li se recomanda ca, in perioada mentionata, sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor si sa scoata stupii in afara ariei de stropire.

***

Va reamintim, in primavara anului trecut a expirat contractul de prestari servicii pe care primaria il avea incheiat cu Coral Impex, firma ce s-a ocupat de dezinsectia si deratizarea in Timisoara, in ultimii 4 ani. Primaria nu a reusit sa organizeze la timp licitatia si sa incheie un nou contract in timp util. Astfel, a fost semnat un act aditional de prelungire a contractului cu Coral Impex si abia in toamna anului 2023 a pornit licitatia pentru gasirea unei noi firme care sa se ocupe de dezinsectie si deratizare la Timisoara, serviciu pentru care administratia este dispusa sa plateasca pana la 17 milioane de lei.

Procedura de licitatie se apropie de finalizare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.