Porneste licitatia pentru continuarea largirii la 4 benzi a drumului Timisoara – Dumbravita – Autostrada Vestului. Cand se va redeschide santierul

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a facut o expertiza, a actualizat preturile si urmeaza sa lanseze licitatia pentru a gasi o noua firma care sa preia lucrarea de pe DJ 691, intre Timisoara si Autostrada, prin Dumbravita. Vorbim de Lotul 2 ramas in aer dupa rezilierea inca din primavara a contractului cu constructorul care nu si-a facut treaba.

CITESTE SI: Raul Olajos, executat de Dominic Fritz. A fost inlaturat din pozitia de lider al consilierilor judeteni USR

Presedintele CJ Timis, Alin Nica, a explicat ca in urma expertizei facuta pe acest tronson de drum, a reiesit ca sunt mai multe probleme.

„Expertiza pe care noi am realizat-o, dupa rezilierea contractului cu societatea Tehnocer a reliefat anumite neconformitati pe care noi le imputam firmei respective si asta arata ca firma nu avea nici capacitatea nici financiara, nici logistica, nici tehnologica de a duce la bun sfarsit aceasta lucrare si decizia noastra de a rezilia contractul cu acea societate a fost justificata”, a declarat Alin Nica.

Liderul CJ Timis a adaugat ca urmeaza ca saptamana viitoare sa porneasca licitatia pentru gasirea unei noi firme care sa largeasca acest drum si sa duca lucrarea la bun sfarsit.

„In consecinta, am trecut la realizarea unui nou proiect tehnic, pentru ca cel vechi era deja desuet fiindca preturile la materiale au crescut foarte mult. Noul proiect tehnic pe tronsonul doi, care este critic pentru noi, cel intre autostrada si centura, a fost finalizat, am actualizat valoarea din deviz care este cu 86 la suta mai mare decat cea initiala, stabilita in devizul din 2017, iata, au trecut 5 ani.

Dupa HCL de aprobare a acestor indicatori noi, vom trece, saptamana aceasta, la incarcarea in SICAP a anuntului de licitatie pentru executia acestui tronson. Termenele sunt de 90 de zile de publicitate, dupa aceea putem sa selectam firma. Speram ca in primavara sa incepem lucrarile pe acest tronson deosebit de important si sa le finalizam pana la sfarsitul anului, daca nu apar lucruri neprevazute”, a mai spus Nica.

Largirea drumului Dumbravita – Giarmata – Autostrada s-a impotmolit. Pentru ca a lucrat de mantuiala, dupa mai multe pasuiri, CJT a reziliat contractul cu Tehnocer, firma care castigase licitatia in 2020 si pornise santierul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Marco Polo spune:

  Cum de nu v-ati dat seama ca firma care castigase licitatia nu are nici o capacitate de executie. Abia cand s-a impotmolit v-ati dat seama ca este o firma de doi bani.

  Apoi, apoi se vorbeste de tronsonul doi ca-i cu probleme. Dar tronsonul de la iesire din Dumbravita pana la centura este gata? Este considerata o lucrare terminata?
  Dar tronsonul prin Dumbravita cand va incepe? Este vorba de 3,2 km de strada care trebuie largita la 4 benzi. Nici nu cred ca incap 4 benzi pe intregul lot.

 2. Idiocracy spune:

  Ma intreb daca si salariile/pensiile au crescut cu 86% fata de anul 2017……..Fara populisme, cred ca se sparg bani aiurea lucrand cu firme interne de casa….

 3. Avram spune:

  Draga PNL, care „CONTINUARE”? :)))))))))))))) Ce ati terminat voi ca sa continuati?

 4. Sergiu spune:

  Continuarea proiectului de lărgire la patru benzi a drumului prin localitatea Dumbrăvița, ca o autostrada de cartier, este dovada unei mari si iremediabile incompetente administrative.
  Este daca vreți un fel de a continua o „investiție” in jocul la ruleta, in speranța ca va fi mai bine, ceea ce mă face sa cred ca oamenii politici sunt dependenți de acest „joc”, doar in speranța ca vor fi realeși cu studii măsluite ca pe vremea când in Romania se împlineau cincinalele in patru ani si jumătate.
  „Un lucru care începe prost, se va termina și mai prost!”. 😉

 5. TM 14 MYR spune:

  bah NICA nu pot sa cred …acum la jumatea mandatului ai aparut si tu in peisaj.
  Termina drumul ala spre Giarmata ca e pericol public …..

 6. Erik spune:

  Fac ce vor mușchii lor, pentru că au cu cine și li se permite. Fraților ieșiți peste ei și scoateti-i ca pe șobolani din vizuină lor calda. VINE FOAMETEA indusă! Pentru o bucată de pâine o să le pupați mâna și o să ziceți sărutmâna și plecaciune ! Ne merităm soarta, pentru că stam in pozitia ghiocelului in fata unor nemernici pe care i-am pus sa administreze Orașul, Tara!

 7. Cosmin spune:

  sa inteleg ca dupa 5 ani de „lucru” o luam de la inceput. Dovada incompetentei si neputintei. Faptul ca aceasta stire apare in coltul de jos al paginii, imi spune ca ar fi vrut sa fie neobservata. Sa nu cumva sa aflam si sa criticam CJT Timis.