Politistul local din Dumbravita care falsifica amenzi, trimis in judecata la Timisoara. Oameni nevinovati se trezeau buni de plata. Video

TIMISOARA. Final de ancheta in cazul unora dintre faptele probate de procurori in privinta politistului local din Dumbravita care falsifica amenzi soferilor din localitate. Semna in locul ‘contravenientilor’, iar oamenii habar n-aveau ca au fost sanctionati. Se trezeau doar, la un moment dat, ca sunt buni de plata.

CITESTE SI: Doua firme din Targoviste numara copacii din Timisoara in urmatorii doi ani cu aproape 600.000 de euro. Intocmesc Registrul Spatiilor Verzi 

Dupa ce au fost depuse plangeri, ‘practicile’ politistului care aduna bani la bugetul local de la oameni nevinovati au ajuns in atentia ofiterilor de la IPJ Timis, care au inceput cercetarile. Aveau sa descopere ca agentul intocmea procese verbale de amenda si le iscalea in locul celor pe care ii…. sanctiona, desi oamenii nu incalcasera legea.

Agentul Richard Melescanu a fost retinut vara trecuta si mai apoi trecut sub control judiciar, aceasta dupa ce anchetatorii au facut si o descindere la sediul Politiei Locale Dumbravita.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au intocmit rechizitoriul si l-au trimis in judecata pe politist.

In data de 02.06.2021, inculpatul, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu in calitate de agent in cadrul Politiei Locale Dumbravita, a indeplinit doua acte in mod fraudulos, respectiv si-a incalcat atributiile de serviciu prevazute de art. 15 si art. 19 din OG nr. 2/2001 si art. 6 lit. i), art. 7 lit. i) si art. 21 alin. 6 din Legea nr. 155/2010, semnand in calitate de agent constatator doua procese verbale de sanctionare contraventionala, prin care a atestat cu prilejul intocmirii acestora fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului, respectiv ca: in data de 02.06.2021 doua persoane distincte, in calitate de conducatori auto, au condus doua camioane pe str. Varsovia din loc. Dumbravita, jud. Timis, fara a detine autorizatii de tranzit pe drumurile comunale din localitate, atestand inclusiv ca cei doi conducatori auto nu a avut obiectiuni in momentul comunicarii proceselor verbale si ca procesele verbale au fost semnate de catre contravenienti, dupa care a inregistrat aceste procese verbale in evidentele Politiei Locale Dumbravita, purtand stampila institutiei si nr. de inregistrare din registrul de procese-verbale de sanctionare a contraventiilor tinut la nivelul institutiei, cauzand astfel persoanelor vatamate pagube in cuantum de cate 2.000 lei, precum si o vatamare a intereselor legitime a persoanelor vatamate prin punerea in imposibilitatea de a formula plangeri contraventionale„, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Ancheta magistratilor insa continua in acest caz intrucat, in timpul cercetarilor, au descoperit alte 84 de infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals intelectual si una de fals privind identitatea. In privinta acestor fapte urmarirea penala este in rem (cu privire la fapte) si nu impotriva uneia sau mai multor persoane, urmand ca procurorii sa stabileasca cine anume le-a savarsit.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara din data de 05.01.2023, s-a dispus trimiterea in judecata a unui inculpat (agent in cadrul Politiei Locale Dumbravita), sub control judiciar, pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din Codul penal, doua infractiuni de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 din Codul penal si doua infractiuni de uz de fals, prev. de art. 323 din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

Prin acelasi act s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea urmaririi penale pentru completarea materialului probator, cu privire la savarsirea a 84 de infractiuni de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din Codul penal, 84 de infractiuni de fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 din Codul penal, 84 de infractiuni de uz de fals, prev. de art. 323 din Codul penal si o infractiune de fals privind identitatea, prev. de art. 327 alin. 1 C.pen. Cu privire la faptele disjunse, in acest moment procesual urmarirea penala nu se efectueaza cu privire la persoana (suspect/inculpat), ci doar in rem (cu privire la fapte penale)„, se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Seful agentului respectiv o fi un Ultracinstit, mai mult ca sigur 🙂

    • Este Dumbrăvița nu Timișoara. Din surse omul avea aspirații să ajungă chestor :))

    • SEful este un semidoct cu o caligrafie de semianalfabet, infatuat si parvenit .

  2. Politia locala ar trebui desfiintata .Apoi gasita o alta denumire si angajati oameni competenti care sa fie in slujba cetatenilor nu a intereselor..analfabetii si incompetentii sa dispara..la fel si cei ce au activat la alte institutii de stat {armata,Militie}.sa nu poata fi angajati ..acestia daca vor sa munceasca ..la privat..Conti.Hela.Flex…au mare nevoie de muncutori…asa ca mult succes

  3. Si ce va pati? Va lua 3 ani cu suspendare? Militienii corupti ar trebui pusi in streang si executati.