Noutati :

Politisti din Timis, cercetati de Ministerul de Interne. Ei sunt acuzati ca nu au luat masuri anticoruptie!

20 septembrie, 2012 - 06:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
3

UPDATE: Sefii IPJ Timis  sustin ca nu au fost instiintati de cercetare in mod oficial si ca au aflat de ce se intampla din comunicatul MAI.

Deocamdata suntem simpli spectatori”, a declarat Mirela Draghicioiu, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.

________________________________

Mai multi politisti din cadrul IPJ Timis sunt cercetati, ca urmare a unei evaluari a Corpului de Control al ministrului Administratiei si Internelor Mircea Dusa, care a vizat activitatea de combatere a faptelor de coruptie.

Controlul a mai vizat si prestatia manageriala a conducerii Inspectoratului.

Astfel, in perioada 4-15 septembrie 2012, o comisie formata din ofiteri ai Corpului de Control al ministrului a evaluat modul de implementare a conceptiei privind activitatea de prevenire a faptelor de coruptie in cadrul structurilor M.A.I. si rezultatele obtinute.

De asemenea, controlul a vizat prestatia manageriala a comenzii Inspectoratului si stadiul executarii sarcinilor prevazute in strategiile M.A.I..

In urma controlului efectuat, au fost dispuse masuri de cercetare prealabila pentru 15 ofiteri cu functii de conducere, precum si atentionarea a 20 de ofiteri si 6 agenti de politie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. la GORJ ESTE MULT MAI RAU.Abuzurile BARONULUI CU EPOLETI CARAGEA SEFUL I P J GORJ nu mai au limite: vă rugăm preluaţi articole în presa centrală, televiziuni şi solicitaţi public demisia acestui incompetent . Memoriile trimise de o parte dintre subordonaţi chiar şi ministeruluil de interne cântăresc prea uşor în faţa banilor pt campania electorală şi nu au înduplecat pe nimeni să-l dea jos pe dictator. De asemenea trebuie solicitată o expertiză psihiatrică a acestui psihopat ajuns la demenţă care săvârşeşte acţiuni diabolice. Abuzurile sunt şi de natură profesională cât şi personală mergând până la obsesii şi hărţuirea sexuală a subordonatelor sale care au ajuns şi la urgenţe sau au fost internate în spitalul militar , fiind chiar la un pas de moarte – o doamnă respectabilă care din păcate are o funcţie de conducere şi-a îngiţit limba—fiind salvată în ultimul moment de o altă colegă după care însuşi obsedatul a trimis-o la spital ,i-a asigurat cele mai bune condiţii pt familia sa şi i-a acordat în anul următor salariul de 50% spor pt serviciu excepţional fiind singura femeie din IPJ care deţine şi la ora actuală acest spor…….. terorizând-o din păcate în continuare
  VĂ RUGĂM DLE ZIARIST FACEŢI CEVA PENTRU NOI FEMEILE CONDUSE DE ACEST PSIHOPAT BOLNAV DE PUTERE
  Articolele aparute atit in presa locala cit si in cea centrala prezinta situatia dezastroasa de la i.p.j.gorj, aici s-a format un grup infractional care nu mai poate fi stirpit pentru ca deja au lansat zvonul ca au cumparat deja noua conducere de la mai si igp oare are cineva curajul sa mai faca dreptate,…a incercat parchetul de la craiova dar se pare ca a abandonat lupta …..speram sa nu fie asa pentru ca politistii spera in dreptate daca nu vor fi prezenti la C.S.M. cu tot ce exista probe si care ar trebui sa fie luate in seama
  D-LE ziarist intrebati la minister daca s-a citit rezultatul controlului facut in luna febroarie 2012, daca da ce masuri s-au luat, fata de cei care au savirsit fapte grave,pentru ca acei infractori care nu au fost pedepsiti au pedepsit politisti cinstiti facindui vinovati de furturile pe care le-au facut ei. De ce parchetul Craiova tine dosarele la dospit si nu le finalizeaza da timp lui caragea sa santajeze politistii pentru a-si schimba declaratiile. DE ce i.g.p. timp de 2 ani nu asprijinit politistii care au fost pedepsiti fara a fi vinovati , ba chiar au actionat cum a dictat caragea …acest aspect a fost dovedit de chestor Sandu Nicolae la controlul din febroarie 2012 ,…noul ministru ar trebui sa ceara actul de control cu propunerea facuta……asta solicitati domnule ziarist daca aveti curaj si demnitate sau daca nu este nimic de ascuns acest act ar trebui facut public prin purtatorul de cuvint al M.a.i.
  CARAGEA A PRIVATIZAT IPJ GJ SI SE MENTINE IN FUNCTIE NUMAI PRIN ACTE DE CORUPTIE

  • Chiar asa domnule, si-a inghitit femeia limba si mai era si respectabila??? Dar nici Caragea asta nu e asa rau daca a dus-o la spital, i-a intretinut familia si i-a mai dat si spor …cate femei nu si-ar inghiti limba in fiecare zi pentru un banut in plus la salariu?! Dar sa-l lasam pe om in pace cu psihoza lui netratata, de fapt solicitati un psihiatru pentru institutie, poate are multa treaba. Cat despre matale, nenea politistu,( cu sau fara apostrof) , prinde matale in bugetul pentru anul 2013 niste cursuri de alfabetizare, se numeste programul–A doua sansa.—Vezi matale, cu situatia asta dezastroasa ( DEZASTRUOASA) din invatamant, semestrul doi din anul scolar incepe in luna febroarie (FEBRUARIE ) . Pffff, si astea nu-s greseli de tastare, sunt lucruri care se-nvata in clasa zero, pe vremea matale grupa mare la gradinita. Si inca un sfat, asculta melodia aia recenta ma-ta are cratima…ai si cateva din astea mancate. Cum spunea cineva…invatati, invatati, invatati !!! Ghici cine !

 2. janfaptele inspectorului şef caragea au fost “dosite” si neobservate de comisiile de control, care au plecat cu maşinile “pline” şi recompensaţi în diverse feluri de cms. şef de poliţie Caragea Viorel Salvador cu sprijinul agenţilor economici feriţi şi protejaţi de ofiţer tocmai pentru astfel de ocazii. Se vehiculeaza ca in urma ultimului control efectuat de MAI la politia Gorj inpectorul sef ar fi platit suma de 100.000 euro unor persoane cu intrare la ministrul Berca pentru asi asigura scaunul!
  In anul 2011 au existat în jur de 800 de cercetări disciplinare asupra poliţiştilor din Gorj, măsuri dispuse de inspectorul IPJ Gorj, cms. Caragea, în condiţiile în care sunt aproximativ 700 de angajaţi la IPJ Gorj. Multitudinea abuzurilor gratuite la care sunt supuşi poliţiştii, de la comportamentul umilitor cu care acesta ii tratează în faţa persoanelor ce provin din afara instituţiei, la cercetările dispuse nemotivat, ca pe banda rulanta, şi până la sancţiunile disciplinare neechitabile au facut ca mediul de lucru sa fie insuportabil prin starea crescuta de tensiune. Seful IPJ Gorj denigreaza continuu conditia profesionala de politist, exercitand presiuni complexe de natură psihică cu scopul de a sădi neîncrederea între subordonaţi şi de a anihila respectul profesional si uman reciproc, acesta ghidându-se după vestitul slogan ,, dezbină şi stăpâneşte!”. Mentalitatea bolnavă a şefului poliţiei a ajuns până la implicarea în viaţa personală a unora, generând dispute în familii şi la serviciu, alimentând în permanenţă o stare de nemulţumire şi teroare ca pe vremea vechii securităţi comuniste, propriilor subordonati. Mai mult, comportamentul său este identic cu cel al unui stapân de sclavi din epoca feudală prin abuzurile şi jignirile repetate făcute faţă de subordonaţi.
  danDin nefericire la nivelul Gorjului s-a creat o retea de tip mafiot cu multiple increngaturi in sfera economica in centrul careia se gaseste insusi inspectorul sef al IPJ Gorj. Există elemente de evaziune fiscală majoră la nivelul Gorjului, dar care nu apar scriptic nicăieri fiindcă toate documentele poliţiştilor sunt aprobate în final de şeful IPJ Gorj, acesta fiind de fiecare dată deranjat de încercările unor politisti de a “atinge” patronii din cercul lui de relaţii. Poliţiştii gorjeni sunt puşi în situaţii penibile în faţa unor mari patroni datorită implicării şefului IPJ Gorj în “minimalizarea” unor nereguli grave cu efect negativ major în sfera evaziunii fiscale.
  Actualul sef al IPJ Gorj este un fost lăcătuş mecanic, devenit între timp subofiţer de poliţie, numit la cârma IPJ Gorj în 2009, după ce a absolvit o facultate de stiinţe juridice şi administrative. Valabilitatea numirii sale în funcţie este îndoielnică tinând cont că legea prevede vechime în ştiinţe juridice de minim 5 ani, Caragea având la acel moment doar 2 ani vechime în materie juridică. Mai mult decât atât, în 2005, a fost promovat adjunct al IPJ Gorj fără a avea facultatea de drept, fostul şef al instituției modificând fişa postului (menţionând studii superioare şi nu juridice, cum ar fi trebuit) special pentru Caragea. În aceeaşi perioadă, Caragea punea rezoluţii pe dosare penale fără a avea dreptul legal de a se ocupa de acest lucru.
  Se accentuează în fiecare zi razboiul mediatic dintre şeful inspectoratului şi presă, deoarece manifestările ofensive si trecutul precar al acestuia l-au împins în a încerca să cumpere jurnalişti şi televiziuni locale care sa-i facă pe plac. Cu toate acestea vor exista mereu oameni verticali care vor scrie lucrurile aşa cum sunt, iar în acest sens, pentru a vă atrage şi mai mult atenţia asupra imaginii pe care Caragea Viorel Salvador o are şi menţine la nivelul judetului Gorj sunt elocvente şi articolele din presa locală care îl privesc pe ofiţer şi activitatea desfăşurată zilnic de acesta, respectiv ziarele GORJNEWS, EXCLUSIV DE GORJ. Regretabil este faptul ca niciunul dintre corespondentii locali ai televiziunilor centrale se fac ca nu au auzit despre ceeea ce se intampla in politia gorjeana din anul 2009 pana in prezent, nerelatand nimic despre acestea .
  Caragea nu isi poate dovedi nevinovatia decat manjind cu bani storsi de la altii pe cei care incearca din rasputeri sa faca dreptate! Nu cred ca exista politist din Gorj care sa fi fost mai umilit de alt superior decat de Caragea, si s-au perindat ceva inspectori sefi si pe la Gorj!