Politia cere bani de la CJ Timis pentru echiparea de iarna a masinilor

Politistii din Timis nu au bani sa cumpere anvelope si antigel ca sa-si pregateasca masinile pentru iarna. Fara aceste dotari, ar trebui sa-si aplice singuri amenzi pe motiv ca  nu respecta legea, daca proiectul de modificare a Codului Rutier intra in vigoare. Inspectoratul de Politie al judetului Timis a solicitat suma de 50.000 de lei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), care functioneaza pe langa Consiliul Judetean Timis, pentru a cumpara cele necesare pentru sezonul rece, dar si pentru a face reparatii la parcul de masini. Solicitarea IPJ Timis va fi supusa atentiei consilierilor judeteni in plenul de joi dimineata. IPJ si CJ Timis trebuie sa semneze un acord de colaborare pentru ca administratia judeteana sa acorde banii solicitati de IPJ in urma unei adrese. In aceasta adresa se motiveaza si de ce s-a apelat la resursele ATOP: "sumele alocate de Ministerul Administratiei si Internelor sunt insuficiente pentru a asigura functionarea optima a parcului auto, necesar pentru desfasurarea activitatii prevazute in sistemul de siguranta publica si patrulare". Proiectul de hotarare care va fi supus dezbaterii consilierilor prevede si efectuarea reparatiilor la parcul auto. "Am solicitat bani de la ATOP pentru ca dispun de resurse financiare. Avem o stransa legatura cu ei, ne-au si livrat masini Logan, in trecut. In functie de suma alocata, se va decide ce se poate face cu acei bani, dar prioritatea este sa cumparam anvelope de iarna, baterii antigel si altele necesare pentru pregatirea masinilor pentru iarna", a declarat Emil Andrei, purtatorul de cuvant al IPJ Timis. Parlamentarii au introdus cauciucurile de iarna, lanturile si materialele antiderapante, pentru toate tipurile de automobile, printre prevederile proiectul legislativ de modificare a Codului Rutier. Anvelopele de iarna sunt ceva mai scumpe decat cele de vara. De exemplu, un cauciuc 185/65 R15, de Logan, produs de o firma fara mari pretentii, costa in jur de 230 de lei.  Exista si posibilitatea achizitionarii unor anvelope second hand, care se vand cu aproximativ 70 de lei/buc. Daca alesii judeteni vor decide parafarea unui acord intre cele doua entitati, IPJ Timis este obligat sa prezinte documentele justificative privind realizarea lucrarilor, pana cel tarziu la data de 15 decembrie 2010.

Politistii din Timis nu au bani sa cumpere anvelope si antigel ca sa-si pregateasca masinile pentru iarna. Fara aceste dotari, ar trebui sa-si aplice singuri amenzi pe motiv ca  nu respecta legea, daca proiectul de modificare a Codului Rutier intra in vigoare.

Inspectoratul de Politie al judetului Timis a solicitat suma de 50.000 de lei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), care functioneaza pe langa Consiliul Judetean Timis, pentru a cumpara cele necesare pentru sezonul rece, dar si pentru a face reparatii la parcul de masini.

Solicitarea IPJ Timis va fi supusa atentiei consilierilor judeteni in plenul de joi dimineata. IPJ si CJ Timis trebuie sa semneze un acord de colaborare pentru ca administratia judeteana sa acorde banii solicitati de IPJ in urma unei adrese. In aceasta adresa se motiveaza si de ce s-a apelat la resursele ATOP: „sumele alocate de Ministerul Administratiei si Internelor sunt insuficiente pentru a asigura functionarea optima a parcului auto, necesar pentru desfasurarea activitatii prevazute in sistemul de siguranta publica si patrulare”.

Proiectul de hotarare care va fi supus dezbaterii consilierilor prevede si efectuarea reparatiilor la parcul auto. „Am solicitat bani de la ATOP pentru ca dispun de resurse financiare. Avem o stransa legatura cu ei, ne-au si livrat masini Logan, in trecut. In functie de suma alocata, se va decide ce se poate face cu acei bani, dar prioritatea este sa cumparam anvelope de iarna, baterii antigel si altele necesare pentru pregatirea masinilor pentru iarna”, a declarat Emil Andrei, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.

Parlamentarii au introdus cauciucurile de iarna, lanturile si materialele antiderapante, pentru toate tipurile de automobile, printre prevederile proiectul legislativ de modificare a Codului Rutier. Anvelopele de iarna sunt ceva mai scumpe decat cele de vara. De exemplu, un cauciuc 185/65 R15, de Logan, produs de o firma fara mari pretentii, costa in jur de 230 de lei.  Exista si posibilitatea achizitionarii unor anvelope second hand, care se vand cu aproximativ 70 de lei/buc.

Daca alesii judeteni vor decide parafarea unui acord intre cele doua entitati, IPJ Timis este obligat sa prezinte documentele justificative privind realizarea lucrarilor, pana cel tarziu la data de 15 decembrie 2010.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.