Noutati :

Poligon urias pentru copii si sala de escalada la Timisoara. Unde vor fi amenajate

9 decembrie, 2017 - 08:16 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nu doar cei dornici sa-si ia carnetul de conducere trebuie sa stie regulile de circulatie, ci si cei mai mici dintre timisoreni, iar pentru ei va fi amenajat un poligon unde piticii vor putea invata, prin joaca, cum trebuie sa se comporte in trafic. Prichindeii vor putea testa biciclete ori masinute pe piste special amenajate, cu intersectii si semafoare.

CITESTE SI: Dupa ce a ratat o data banii europeni, primaria incearca o noua varianta pentru un proiect ca-n filme din buricul targului la Timisoara 

Primaria Timisoara a finalizat documentatia pentru amenajarea unui centru administrativ in care sa se regaseasca spatii de intretinere si depozitare, precum si piste si un atelier pentru reparatii biciclete, in zona Garii de Nord, pe un teren de 11.000 mp. Acum a fost incheiat Planul Urbanistic de Detaliu pentru acest proiect despre care opiniatimisoarei.ro va oferea primele date in urma cu doi ani.

Zona poligonului (Spoligon = 3.812 mp), accesibila atat publicului cat si personalului, cuprinde un sistem complex de alei carosabile, trotuare, piste de biciclete, piste de skateboard, zone verzi, locuri de joaca, destinate invatarii regulilor de circulatie si incercarii bicicletelor din dotare. Modul de alcatuire al poligonului intruneste o multitudine de configuratii din realitate: sens giratoriu, curbe, platforme de intalnire, portiuni drepte, treceri de pietoni, semafoare, semne de circulatie, etc. „, se arata in documentatia intocmita de municipalitate.

Planul este insa unul mult mai cuprinzator avand in vedere marimea terenului pe care il are la dispozitie municipalitatea. Pe langa poligon, urmeaza sa fie construita o cladire multifunctionala.

a. Corp cladire pentru realizarea unei sali de escalada, sala de sport (P+4E+Er), hmax=18m
b. Depozite pentru biciclete (P+2), doua, cu o capacitate de 600 de biciclete pe doua nivele
c. Cladire cu functiune administrativa la etajul doi cu urmatoarele spatii: dispecerat, vestiare pe sexe, magazie, birouri, sala sedinte, oficiu, grupuri sanitare pe sexe; hmax=12m
d. Atelier reparatii, spalatorie auto, magazie (P+1), hmax=9m„, se arata in documentatia intocmita de municipalitate

Pe langa toate acestea, in zona urmeaza sa fie amenajate si 32 de locuri de parcare inspre strada Garii, si alte 44 in zona strazii Gelu. Pe langa acestea urmeaza sa fie amenajate si portiuni de spatiu verde

Si cum documentatia a fost intocmita, municipalitatea vrea sa vada si ce propuneri au timisorenii pentru un asemenea proiect, astfel ca acestia sunt asteptati cu sugestii si comentarii pana in 13 ianuarie. Intreaga documentatie poate fi consultata AICI.

Pentru acest proict urmeaza sa se faca si un studiu care sa arate la ce suma s-ar ridica o asemenea investitie.

Beneficiarul intregului complex va fi RATT, care are in administratie terenul inca din 1963.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...