Noutati :

Podurile din Timisoara care intra in renovare in 2017! Cum se vor schimba?

3 ianuarie, 2017 - 11:32 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA.Primaria Timisoara anunta inca de la inceputul lui 2016 ca vrea sa reabiliteze patru poduri care trec peste Bega. Abia spre finalul anului s-au facut primii pasi pentru a se incepe lucrarile la doua dintre ele, in timp ce pentru celelalte doua se va mai face o licitatie.

CITESTE SI: ‘Ii vom usca!’ Ziua in care multi timisoreni vor plange!

In plus, in 2017 se va construi primul pod in Timisoara dupa 50 de ani, in dreptul strazii Jiul, da asigurari primarul Nicolae Robu. Edilul sustine insa ca e posibil ca un al doilea sa fie ridicat in dreptul cartierului rezidential ce se va construi pe locul fostei Industrii a Lanei, de catre un investitor privat.

CITESTE SI: Au fost dezvaluite variantele pentru Podul Jiul ce se va construi in 2017, primul dupa 50 de ani in Timisoara. Unde ar putea aparea un al doilea? 

La inceputul lui 2016, primarul Nicolae Robu anunta ca mai multe poduri existente vor fi renovate in Timisoara, si ca la unele dintre ele, lucrarile vor si incepe, dar n-a fost asa.

Pentru podul Stefan cel Mare avem proiect tehnic pentru largirea de la doua benzi de circulatie la patru benzi de circulatie plus platforma pentru tramvai si se vor amenaja trotuare si piste pentru biciclete. Dorim sa lansam lucrarile in trimestrul al trelea al anului 2016. Durata de executie este de zece luni, iar suma estimata este 7,8 milioane de lei cu TVA. Podul Eroilor este alt pod care va fi reabilitat, avem proiect tehnic si tot in trimestrul trei al anului 2016 ar putea intra in executie. Noua luni va dura lucrarea, iar costul estimat este 5,1 milioane de lei. In cazul podului Muncii ne aflam in stadiul de intocmire a studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic. Se vor amenaja cele patru benzi, trotuare si piste si va intra in lucru la finalul anului 2017. Durata de executie nu o cunoastem inca si nici costul estimat. Si podul Tineretii va intra in reabilitare, stadiul este de intocmire a documentatiei pentru elaborarea de studiu de fezabilitate si proiect tehnic. Acesta se largeste de la doua la patru benzi de circulatie. Se vor amenaja trotuare si piste de biciclete„, spunea in luna februarie primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Ce zici de o cafea si un concert in turnul de apa din Iosefin, la Timisoara! Proiect dezvaluit! FOTO!

De la inceputul anului pana la final nu s-au schimbat prea multe, in sensul ca solutii s-au gasit doar pentru doua poduri dintre cele anuntate de primar. Intre timp podul Stefan cel Mare a devenit general Ion Dragalina, iar podul Muncii a devenit Iuliu Maniu.

CITESTE SI: Un adevarat spectacol! Cum va arata in scurta vreme Aeroportul International Timisoara? FOTO! 

La finalul lui 2016 s-au facut si primii pasi catre renovarea podurilor din Timisoara, insa procedura nu a mers cum se astepta municipalitatea.

Am demarat reabilitarea a patru poduri. Din pacate la licitatie, ca sa vedeti cum merg treburile intr-un oras in care avem o foarte buna facultate de constructii, nu s-a prezentat nimeni la doua dintre poduri. La doua a castigat firma de la Iasi, care a facut proiectul si la Jiul si la Popa Sapca. Pentru podurile Eroilor si Dragalina, care trebuie si largite la patru benzi, se asteapta avize de la Directia Culturii. Pentru Mihai Viteazul si Iuliu Maniu, sau muncii, care sunt pe 4 benzi, nu avem inca proiectare. Sunt date din nou la licitatie„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a reamintit in primele zile ale noului an ca in 2017 podurile nominalizate vor fi totusi reabilitate.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper ca la podurile date in grija celor de la Iasi (unde esti tu vestita „Timisoara” si dece?) acestia „se vor uita mai bine” si nu vor decala benzile ca la pasajul Jiul! Sa nu ne trezim cu o largire „pe o parte”.

  2. Despre podul pietonal, din dreptul strazii Gelu, nu se spune nici o vorba. Este plin de gropi, murdar si neingrijit, iar vara, ai toate sansele sa-ti ramana lipiti pantofii in bitumul topit. Am crezut ca, o data cu amenajarea pistelor de biciclete, se va reasfalta si acest pod. Sperante desarte. Rusine!