Noutati :

Poate a doua oara e cu noroc. Inca o incercare pentru reabilitarea Fantanii cu Pesti, la Timisoara

8 martie, 2019 - 10:44 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. La sfarsitul lunii februarie, atunci cand expira termenul pana la care firmele de constructii puteau depune ofertele pentru reabilitarea Fantanii cu Pesti din centrul Timisoarei, nimeni nu s-a aratat interesat sa se ocupe de schimbarea acestui simbol al orasului.

Acum Primaria Timisoara isi incearca iarasi norocul si scoate la licitatie inca o data serviciile de „proiectare si executie lucrari de reabilitare aferente obiectivului de investitii „Fantana Ornamentala cu Pesti”.

Documentatia a fost urcata vineri dimineata in sistemul electronic de achizitii publice, iar firmele isi pot depune ofertele pana in 18 aprilie la orele 15.00.

Conform raportului de expertiza, se impun lucrari de reabilitare din cauza degradarii avansate a bazinului fantanii, a caminului tehnic si a instalatiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineti etc.), generate de perioada indelungata de exploatare a structurii. Lucrarile propuse au ca scop reabilitarea constructiei din punct de vedere structural, al finisajelor, instalatiilor electrice, hidraulice si a racordurilor, cu pastrarea arhitecturii si dimensiunilor geometrice.

Mai mult, este prevazuta si realizarea unui nou concept al jocurilor de apa si lumina.

Consilierii locali au aprobat, in luna aprilie a anului 2018, documentatia pentru avizarea lucrarilor de interventie si indicatorii tehnico-economici, operatiunea de reabilitare fiind estimata la 541.586 lei, fara TVA, bani din bugetul local.

Fantana cu pesti, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi.

Ulterior, a suferit modificari ajungand la infatisarea de acum. Aflata in inima orasului, aceasta este in calea tuturor turistilor care ajung in Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dr Popescu Claudiu poate ii explica soției învățătoare cum petrece el timpul prin București