Plimbarile de suflet prin Timisoara de poveste. Se pregateste o noua editie Tur de Arhitectura. Care sunt traseele din acest an

TIMISOARA. Arhitectii din Timisoara isi dedica o parte importanta din timpul lor pentru a le spune timisorenilor povestile orasului, pentru cel de-al patrulea an consecutiv. In acest an vor fi propuse publicului patru trasee noi si un nou format, cu filme documentare de arhitectura.

CITESTE SI: Vestea asteptata de soferii din Timisoara. O asociere de firme vrea sa amenajeze un drum valoros care leaga Timisoara de o comuna invecinata 

Tur de Arhitectura e un proiect de suflet ce ofera un set de tururi ghidate pentru publicul larg, cu scopul unei mai bune intelegeri si cunoasteri a arhitecturii si a mediului construit autohton, urmarind totodata promovarea patrimoniului material si imaterial local, stimularea interesului, reflectia si implicarea cetatenilor in modelarea si utilizarea constienta si asumata a peisajului urban local.

In spatele proiectului Tur de arhitectura se afla o echipa multidisciplinara, care are la baza un grup de arhitecti curiosi si pasionati de istoria orasului Timisoara, a arhitecturii sale si a relatiei dintre cele doua, de spatiul sau public si zonele sale verzi, de posibilitatile pe care le dezvaluie existenta canalului Bega in oras, de povestile, dar si istoria oamenilor care au locuit candva aici.

Tururile programate in acest an se adreseaza grupurilor formate din 25-30 de oameni, participarea fiind gratuita, in limita locurilor disponibile. Fiecare traseu va fi parcurs de doua ori, iar inscrierea in turul doorit se poate face pe www.turdearhitectura.ro. Inscrierile se pot face incepand cu ziua de luni a saptamanii in care turul este programat. Inscrierile la tururile destinate copiilor sunt deschise. Locurile se aloca in functie de ordinea inscrierii.

Iata programul complet al editiei din acest an:

1 – 2 iunie 2019

Pietele si harta orasului – Patrimoniu in asteptare(ghid: arh. Sergiu Sabau)
Detectivii urbani – Tur pentru copii(ghid: arh. Roxana Patrulescu; tur pentru copii cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani)

8 – 9 iunie 2019
Orasul si apa – Malurile canalului Bega(ghizi: arh. Gabriela Pascu; Laura Herman)

15 – 16 iunie 2019
Locuirea de altadata – Elisabetin si parcurile sale(ghid: arh. Victor Popovici)
Calatorie in timp – Joc urban in Elisabetin (ghid: arh. Roxana Patrulescu; tur pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 8 ani)

22 – 23 iunie 2019
Spatiul si perceptia – Arhitectura cladirilor de invatamant(ghid: arh. Blidariu Cristian)

27 – 28 iulie 2019

Proprietati si proprietari – Arbore genealogic(ghid: arh. Dan Bunea)

Tur de Arhitectura este un proiect cultural finantat de Ordinul Arhitectilor din Romania din taxa de timbru de arhitectura si se bucura de sprijinul partenerilor: Asociatia De-a Arhitectura, Colegiul National de Arta ION VIDU, Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Arhitectura si Urbanism Timisoara, Institutul National al Patrimoniului, ROHOST, Costin Bleotu, Centrul Cultural German Timisoara.

Proiectul poate fi urmarit pe pagina de Facebook www.facebook.com/turdearhitectura, pe blog www.turdearhitectura.ro/blog, pe canalul Youtube https://www.youtube.com/channel/UCEYC9yLcgKvn3A1SUzerc1Q si pe Instagram www.instagram.com/turdearhitectura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.