Piste de biciclete pe sub noile poduri Dragalina si Eroilor din Timisoara. Stadiul lucrarilor. Foto si video

TIMISOARA. Vizita pe santier, joi dimineata, in zona podurilor Dragalina si Eroilor. Dupa ce a anuntat care este stadiul santierului, primarul Nicolae Robu a mers sa se convinga ca toate lucrarile sunt in grafic.

CITESTE SI: Incepe curatenia in cartiere, la Timisoara. Soferii nu vor mai avea voie sa parcheze pe anumite strazi. Unde intra prima data utilajele si angajatii de la salubritate? Programul pe zile 

La podul Dragalina, pana acum au fost finalizate platformele si esafodajele, a fost demolata in totalitate consola trotuarului, au fost finalizate lucrarile de cofrare, armare si betonare a arcelor de pod in aval si in amonte, au fost turnate diafragmele noului pod in aval si amonte si s-a montat schela sub pod. Acum se lucreaza la sablarea armaturilor corodate si pasivizarea armaturilor existente.

„Puteti vedea, la fata locului, stadiul lucrarilor la Podul Dragalina si tehnologia folosita. Pe langa podul vechi, se construiesc 2 noi poduri, poduri late. In final, vom avea un pod de apoape 3 ori mai lat decat podul initial si va ajuta foarte mult acest ecart nou la fluidizarea traficului in zona. Este o faza avansata pentru tot ceea ce inseamna constructia de beton intre cele doua arce. Au fiecare fundatia proprie, culeea proprie, exista un spatiu liber, de cativa metri, unde o sa fie grinzi si apoi constructia betonata, sprijinita pe grinzile respective”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a anuntat ca vrea sa mute si pistele de biciclete pe sub cele doua poduri, pentru ca biciclistii sa nu mai fie nevoiti sa treaca prin trafic.

„Exista si o rampa, ea va fi lungita, astfel incat inclinatia sa fie mai putin abrupta, dorim sa trecem pistele de biciclete pe sub pod si sa evoitam astfel intersectarea lor cu arterele de trafic de la suprafata. Este o noutate pe care o vom realiza si deja sunt preparativele facute in acest sens. Asta se va intampla si la Podul Dragalina, si la Podul Eroilor”, a adaugat Nicolae Robu.

Primarul spune ca, daca vremea va fi in continuare uscata, inca mai sunt sanse ca in luna septembrie sa fie date in folosinta cele doua poduri.

Va reamintim, de la inceputul lunii mai, ambele poduri din zona Iosefin aflate in lucru sunt inchise circulatiei rutiere.

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro, in timp ce Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu se vede niciun muncitor.

    • ba da! uite ce bine leaga plasa de sarma!

  2. 2 muncitori pe șantier. Măgar pletos, chiar nu ți-e rușine în asemenea condiții? Ai paralizat orașul pentru lucrări cu firme de buzunar. Ne miram de ce durează azi un asemenea rahat de pod. O sa fie gata în septembrie 2029

  3. Aceste poduri din Iosefin sunt principalele poduri de traversare peste Bega și legătură cu partea de Sud a orașului cred ca trebuia sa se lucreze zi și noapte ptr a fi puse în funcțiune în cel mai scurt timp dar de unde ca nici un muncitor nu mai este de gasit după orele 17 ! Lucrare executata cu una din firmele renumitului Falca, blat în toată regula, Domn primar sa ne trăiești ! Sper ca după următoarele alegeri sa te tot duci ptr. ca și ai tai te dau afara oricum din partid.

    • Daca se lucreaza noaptea e intuneric si se face galagie, ziua e prea cald, asa ca timpul optim e dimineata, vreo 35-40 de minute pe zi. Si asa se si face. Solutia optima! Termen de finalizare: 2028.

  4. Ma tot uit si nu-mi dau seama unde se vor folosi structurile acelea tip grinda de care vorbea primarul acum cateva luni si care, una urma sa fie transportata pe Bega iar alta rutier, cu mari sacrificii. S-a schimbat proiectul?