Pista noua de biciclete, de 65 km, pe digul raului Timis, pana in Serbia, la prima licitatie

TIMISOARA. Se cauta un proiectant pentru viitoarea pista de biciclete in lungime de 65 de kilometri care va fi amenajata pe dig de-a lungul raului Timis pana in Serbia.

CITESTE SI: Ca-n filme. Penitenciarul Timisoara amenajeaza cea mai moderna inchisoare din Romania. Licitatie de aproape 12 milioane de euro. Cum va arata. Foto 

Este vorba de o pista care va face parte din coridorul european cuprins in planul de amenajare de 3000 de kilometri de rute cicloturistice in vestul tarii prin PNRR, dintre care 500 sunt vor fi in judetul Timis.

Administratia Bazinala de Apa Banat a lansat licitatia pentru gasirea unei frime care sa intocmeasca documentatia pentru noua ruta velo care sa fie amplasata pe coronamentul digului raului Timis, de la podul din dreptul localitatii Albina si pana la frontiera cu Republica Serbia.

Conform anuntului din SEAP, serviciile de proiectare si obtinere autorizatii pentru „Traseul cicloturistic dig rau Timis mal stang, tronson Albina – frontiera Serbia” ar trebui sa nu dureze mai mult de 2 luni din momentul ordinului de incepere.

Valoarea estimata a contractului este de 787.815 lei fara TVA, adica aproape 200.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 23 octombrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Foarte bine că se face. Dar din câte știu eu, se va face pe parte stângă a râului, deci inaccesibil pt timisoreni.

 2. Ma gandesc ca cine se incumeta sa pedaleze cei 65 km pana in Serbia, n-o sa se impedice de faptul ca trebuie sa pedaleze pana la Sag sa traverseze timisul.

 3. Pînă la urmă se găsește cine să-l facă problema este după ce este gata cine se ocupă de el pentru că va arăta după scurt timp de parcă nici nu a fost vreodată la nesimțirea care persistă la noi.

 4. Nu cred că pedalezi până în Serbia. Cum treci granița? Pedalezi 65 km și te întorci. Pistele de biciclete ar trebui amenajate împreuna cu o infrastructură specifică. 200.000 euro 65 km de pistă? Un WC public a fost evaluat la 100.000 euro. Două luni și pista e gata? Vise.

 5. Ar trebui făcută mai trainică, nu ca aia de pe malul Begăi care e plină de denivelări și crăpături pe unde răsare vegetația și ar trebui găsite soluții pentru a împiedica accesul auto care contribuie la degradare accelerată. Fiind după Sag, ar trebui o pista de biciclete pana acolo din Timișoara

 6. Eu totusi ma gandesc ca aceasta pista nu va fi facuta doar pt cei care pedeleaza pana in Serbia, ci sa fie folosita de cat mai multi ciclisti.
  200000 euro costa avizele si proiectarea

 7. Cam cine a gîndit pista asta pe malul stîng?

  să ne uităm pe harta.
  pleaca de la Albina, primul sat Uliuc. Momentan nu este prea dezvoltat imobiliar. Urmatorul sat Urseni, destul de devoltat imobiliar cu potentiali practicanti de ciclism macar in sfîrsitul de saptamîna si macar pentru distanțe scurte. Nu au cum să ajunga la pista decît pe podul feroviar deaorece Ursenii sînt pe partea dreaptă a Timisului.

  de la Uliuc la podul de la Șag nu mai sînt localitați apropiate de rîu. Pe malul drept însă în zona Girocului exista case de vacanta, o manastire, un fel de zona de agrement unde vin girocanii. Chiar si acum girocanii vin pe dîlmă pîna la Șag. De asemenea fiind pe malul drept nu au cum să ajunga la pista proiectată.

  Șagul pe la podul de pe DN si chiar pe podul de la Parta(capatul vesti al Șagului e mai aproape de Parța decît de podul din Șag) poate avea acces la pista asta, dar pentru folosit intre Șag si Parta nu ar fi buna. în continuare poate daca era pe drepata ar fi putut fi folosita si pentru un acces la Peciul Nou.

  Dar din Parta pe stînga nu mai e nimic pîna la Cebza iar din Cebza pîna la podul peste DN de la Grăniceri iar nu mai e nimic, deși pe dreapta mai sînt satele Rudna și Crai Nou.

  Acum, localitatea din Sîrbia de lînga granita e tocmai … pe malul drept deci oricum tot acolo trebuie sa ajungi. Se va face un punct de trecere provioriu, se va merge la Cruceni si apoi de acolo se va face pista pîna la vama existenta?

 8. Cred ca nepotii nostri vor prinde aceasta pista.Nu noi,la cum se misca omizile noastre.Se mandresc cu licitatii pornite si finalitate ioc.Suntem tara lucrului neterminat.