Ca-n filme. Penitenciarul Timisoara amenajeaza cea mai moderna inchisoare din Romania. Licitatie de aproape 12 milioane de euro. Cum va arata. Foto

TIMISOARA. Se modernizeaza Sectia Exterioara a Penitenciarului Timisoara de la Buzias. Dupa o investitie de aproape 12 milioane de euro, vor fi create 276 noi locuri de detentie. Astfel, va putea gazdui pana la 368 de detinuti care isi ispasesc pedepsele in regim semideschis sau deschis.

A fost lansata licitatia pentru gasirea unui constructor.

CITESTE SI: O noua problema. O padure de 18 ha trebuie scoasa din fondul forestier si taiata ca sa poata incepe lucrarile in forta pe bucata lipsa din Autostrada Vestului, de nici 10 km, pe segmentul cu tuneluri pentru ursi, intre Lugoj si Deva. Ce interventii au facut pana acum firmele lui Umbrarescu. Video 

La 30 km de Timisoara, pe un teren apartinand Ministerului Justitiei, vor fi construite mai multe cladiri si vor fi consolidate si modernizate pavilioanele de detinere, va fi ridicat un post control nou, vor fi amenajate terenuri de sport, zone verzi, curti de plimbare si parcari, si va fi implementat un sistem ultramodern de monitorizare si paza.

Totodata, va fi construit un pavilion bloc alimentar, care va avea si spatii destinate personalului, precum si cabinet medical, psihologic si sala de lectura cu biblioteca.

Planurile au fost realizate de Konkret Studio si Ideal Concept din Cluj.

Aceste noi spatii de cazare a persoanelor private de libertate vor conduce la imbunatatirea conditiilor de detinere si la indepartarea dificultatilor functionale cu care se confrunta Penitenciarul Timișoara in general (si Sectia exterioara Buziaș in special), din punct de vedere al custodierii persoanelor private de libertate. Asigurarea unor conditii de detentie in conformitate cu standardele internationale precum si crearea unui mediu sanatos pentru persoanele private de libertate este, in acelasi timp, o premisa a exercitiului tuturor drepturilor fundamentale ale detinutilor. Dezvoltarea si implementarea masurilor destinate extinderii capacitatii de cazare a sistemului penitenciar trebuie sa fie in concordanta cu modul de respectare a drepturilor omului din perspectiva asigurarii conditiilor minime de detentie.
Prin aceasta investitie se vor crea 276 de locuri de cazare conforme, destinate regimurilor de detentie deschis și semideschis„, spune pentru opiniatimisoarei.ro cms de politie penitenciara Liviu Marica, directorul Penitenciarului Timisoara.

Valoarea estimata a contractului este de 48.410.944 lei fara TVA, adica aproape 12.000.000 euro cu TVA.
Lucrarile sunt programate sa dureze 30 de luni.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 23 octombrie.

In Sectia Exterioara a Penitenciarului Timisoara de la Buzias sunt acum 92 de locuri, iar cei care ispasesc pedepse privative de libertate aici sunt barbati incadrati in regimuri de executare semideschis si deschis.
Majoritatea se ocupa cu cresterea si ingrijirea animalelor din ferma existenta la Buzias, dar desfasoara si alte activitati lucrative.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Ciolanis Klaus spune:

  a deci aici se muta sediul PSD /PNL ?

 2. cetatean spune:

  Daca spitale nu sunt in stare PSDNL, atunci puscarii sa faca… speram sa le si foloseasca

 3. Dan A. spune:

  Parca detinutii sunt cei mai eficienti si rapizi, de ce nu participa si ei la constructie? In plus, vor avea si o meserie dupa eliberare, e lipsa de constructori in Romania.

 4. Gepeto spune:

  ce fain se sifoneaza banii.

 5. ion spune:

  Trebuie o puscarie in care sa fie inchisi drogatii si traficantii de droguri exclusiv. Ca nu r corect sa stea la un loc drogatii cu ceilalti. Si sa si plateasca drogatii ‘cazarea’ ca au de unde. Tot noi platitorii de taxe si impozite sa le platim „sejurul” in timp ce ei isi tin sutele de mii de euro in conturi bancare, imobile sau la ciorap?

 6. Timisoara2020 spune:

  Multumim psd si pnl pt spitalele si scolile facute timp de 30 de ani , faceti progrese mari 🙁 eu tot am speranta ca nu vom mai vota odata pt totdeauna psd si pnl

 7. CANAL spune:

  Daaaa, era cazul si pentru o randare 3D arhitecturala pentru puscarie. Ca sa se vada mai bine facilitatile si designul. Dar la amenajarea interioara s-a tinut cont de prevederile Directiei de Sanatate Publica? Si ISU ce aviz a dat? Dar Protectia Mediului? Ordinul Arhitectilor si-a inregistrat documentatia? Succesuri.

 8. Nelu spune:

  Ba tampitilor. Luati model de la usr. Cheltuiti toti banii pe cateva studii de fezabilitate, eventual si de prefezabilitate. Asa „se face” treaba!

 9. fotbal1 spune:

  @Nelu las-ne sincer nu vad cum si aici poti fi PRO PNL SI PSD cand e clar ca in loc sa construiasca spitale, scoli sau gradinite ei fac inchisori moderne. Inca o dovada ca scrii ce scrii pe bani si ca in Romania infractorul este favorizat !!

 10. Barabula spune:

  Mor cand vad atatia habarnisti care-si dau cu parerea ca vaaai, de ce se fac puscarii, si nu spitale/scoli, etc. Ba tantalailor, tara asta asa cum e ea vai de mama ei este parte din Uniunea Europeana si trebe sa respecte o groaza de reguli ca sa fie acolo. Printre ele si treaba cu puscariile, care trebe sa asigure reeducarea infractorilor (asa e de cand lumea, infractorii trebe sa stea dupa gratii, daca nu stiati). Mai mult, avem al dracului de multi infractori, ca asta-i natia. Unde drac sa-i puna? Sa-i lase pe strazi sa va ia gatu si banii din buzunare??? Ar fi mai bine???? Drept urmare, tarisoara trebe sa se alinieze si sa construiasca dracului si puscarii, boilor comentatori. Iar puscariile astea nu se fac din banii primariilor, care ar trebui sa se ocupe de ridicat scoli, si nici din ai ministerului sanatatii care ar trebui sa ajute primariile sa faca spitale. Ati inteles , boilor, oare ceva din ce v-am scris????

 11. mirela spune:

  probabil suntem singura ţară din lume unde în puşcării vor fi condiţii mai bune ca în scoli sau spitale, unde investim în rebuturile societăţii, viitorul nostru e în puşcării că sunt condiţii mai bune ca în şcoli. poate clasa politică îşi creează condiţii în caz că…..ajung pe acolo. la scoală nu ajung, cel mult la fără frecvenţă.