Noutati :

Pilotii care au obtinut rezultate in Campionatul National Auto de Rally Cross 2012 vor fi premiati in aprilie, la Cupa Isac

8 februarie, 2013 - 09:05 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

In anul 2013, etapele din Campionatul National Auto de Rally Cross vor fi inlocuite cu trei Cupe, care se vor disputa la Timisoara. Prima dintre ele, Cupa Isac, care va avea loc in aprile, va aduce cu sine si premierea castigatorilor de anul trecut.

”Am decis ca anul acesta nu vom organiza campionat, ci vom organiza trei Cupe, care se vor desfasura, cel mai probabil, la Timisoara. Prima va fi Cupa Isac, in aprilie, urmatoarea va fi in iulie, iar cea de a treia, in septembrie. Este un an mai dificil, in care vrem sa punem lucrurile la punct si apoi de la anul viitor vom reveni cu Campionatul Auto de Rally Cros. Vom organiza aceste Cupe pentru ca nu vrem sa oprim total intrecerile pentru un an, pentru a nu se pierde din acesti tineri pe care ii avem si care reprezinta viitorul. Ei ne vor reprezenta pe viitor, in tara. Vrem sa adunam cat mai multi tineri si sa dezvoltam aceasta competitie, de aceea doar anul acesta nu va fi campionat”, a anuntat Florin Isac, organizatorul competitiei.
Mai multi piloti tineri s-au remarcat si au obtinut rezultate in intrecerile organizate in anul 2012, in cadrul Campionatului National de Rally Cross. Astfel, la categoria ”debutanti”, Darco Pelici s-a clasat pe prima treapta a podiumului, urmat de Mihai Preunca si de Bogdan Grigore, iar in competitia juniorilor, s-a impus Armond Kozak, urmat de Vlad Briscan si Adrian Marcovici.
Tot Vlad Briscan, alaturi de Armond Kozak s-au clasat si pe primele doua pozitii in clasamentul Clasei I, fiind urmati de Raul Tudoreanu, iar la clasa II, campion in anul 2012 la Rally Cross a fost desemnat un alt junior, Adrian Marcovici, care a fost urmat pe podium de mai experimentatul Sergiu Tirla, dar si de debutantul Mihai Preunca.
La Clasa a III-a, acolo unde lupta s-a dat intre pilotii cu experienta, campion a fost desemnat Alexandru Krepelka, pe locul doi s-a clasat Raul Tudoreanu, iar pe pozitia a III-a, Sergiu Tirla. Alexandru Krepelka a ocupat primul loc si in clasamentul Open, unde a fost urmat, insa, de tinerii Armond Kozak si Adrian Markovici.
Un premiu special la festivitatea care va avea loc in aprilie va fi acordat, post-mortem, pilotului Daniela Zaharie, cea care si-a pierdut viata in vara anului trecut in urma unui accident. Cu rezultatele obtinute in primele doua etape ale Campionatul National Auto de Rally Cross,  fosta sportiva timisoreana s-a clasat pe primul loc in clasamentul feminin al campionatului, pe anul 2012, in timp ce locurile doi si trei le-au revenit Emanuelei Gherle si Dianei Stefanescu.
In ceea ce priveste echipele, campioana pe anul 2012 in  Campionatul National Auto de Rally Cross a fost desemnata Sport Masters Year 2012, iar pe locul doi s-a clasat Grand West Rally Team.

Vezi clasamentele finale complete pe www.fortaviola.ro!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...