Noutati :

Petarde si artificii interzise! Aflati ce puteti folosi de Revelion si ce materiale pirotehnice va pot trimite la inchisoare!

29 decembrie, 2012 - 12:44 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Petardele si artificiile pot fi periculoase in noaptea dintre ani! Mare atentie, pentru ca puteti folosi doar anumite articole pirotehnice, iar daca le folositi pe cele ilegale riscati sa ajungeti dupa gratii!

Persoanele fizice neautorizate pot detine si utiliza doar articole de categoria I, adica stelute, lumanari, scanteietoare, jerbe cu scantei, minifacle, minisori, inele de foc si sateliti, care sunt etichetate in limba romana si prezinta instructiuni de folosire si distante de siguranta.

Cei care folosesc orice alte petarde si artificii risca sa stea dupa gratii intre 3 luni si un an. La fel pot pati si persoanele juridice care nu respecta normele in vigoare.

Pana in prezent, politistii timisoreni au confiscat aproape 3.200 de kilograme de obiecte pirotehnice si au intocmit 11 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor privind comercializarea, detinerea si depozitarea materiilor explozive.

Cei care organizeaza focuri de artificii in noaptea dintre ani au nevoie de autorizatie de la Politie. Pana la aceasta data, doar 29 de aprobari au fost solicitate in tot judetul Timis.

„Reamintim ca se interzice persoanelor fizice confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune, cu articole pirotehnice din categoriile II, III, IV, T1, T2, P1 si P2 si a altor produse pirotehnice din categoria I in afara celor mentionate mai sus”, transmite purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, Madalina Mezdrea.

Articolele pirotehnice din categoriile II-IV, T1, T2, P1 si P2 pot fi folosite numai de catre pirotehnicieni. Politistii si jandarmii timiseni vor continua controalele in piete si in zonele de interes pentru a-i prinde pe cei care vand ilegal articole pirotehnice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...