Noutati :

Peste 300 de proiecte depuse la ADR Vest in 2012 au fost contractate. Valoarea lor depaseste 630 de milioane de euro. Iata situatia din Timis!

18 decembrie, 2012 - 02:50 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ECONOMIC
2


TIMISOARA. In primavara lui 2013 vor incepe lucrarile la pasajul de pe bd. Michelangelo, dar si in zona istorica din Timisoara. Proiectele depuse la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest au fost contractate.

Peste 700 de proiecte au fost depuse la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest in 2012. Dintre acestea, mai bine de 300 au fost contractate, valoarea lor depasind 630 de milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte pentru care vor intra fonduri in conturile beneficiarilor se numara realizarea pasajului de pe bd. Michelangelo si dezvoltarea zonei istorice din centrul Timisoarei, explica Sorin Maxim, director general ADR Vest.

Acesta a precizat faptul ca,  la inceputul lui 2013, vor incepe lucrarile in cadrul celor doua importante proiecte. „Proiectele au fost contractate, in primavara va incepe implementarea acestora”, a spus Sorin Maxim.

In ceea ce priveste activitatea derulata de ADR Vest in 2012, alocarea financiara pentru Regiunea Vest, gestionata de Agentie, este de 417.92 milioane de euro.

311 proiecte au fost contractate, valoarea totala a lor fiind de peste 630 de milioane de euro, din care 440 de milioane de euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile, gradul de contractare – 105%.

Alte 179 de proiecte se afla in diferite faze de evaluare, precontractare sau rezerva. Valoarea lor ajunge la 487 de milioane de euro, din care 376 de milioane sunt nerambursabile.

O veste buna pentru asociatiile de proprietari: pentru sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte sunt alocate 22.8 milioane de euro. Astfel, asociatiile de proprietari pot depune proiecte pentru anveloparea blocurilor, interior si exterior, lansarea competitiei de proiecte avand loc in 3 decembrie.

Proiectele eligibile nu sunt numai cele pentru anveloparea exterioara a blocurilor, pentru ca este nevoie de o eficienta energetica de minim 40%. Sunt incurajate acele proiecte in care se anvelopeaza blocurile pe exterior, dar se pot realiza investitii si la acoperis si la schimbarea ferestrelor, pot fi facute lucrari in interior etc.”, explica Sorin Maxim. Valoarea cererii de finantare: minim 1.7 milioane de lei – maxim 46 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce se mai aude referitor la proiectul ce priveste amenajarea canalului Bega pt navigatie, amenajarea malurilor si pista pana la granitza carbii?

    • pentru pista de biciclete pana la granita cu sarbii – contractare proiect sem I 2013, executie 2014, plimbat orizont 2015