Noutati :

Peste 300 de familii din Timisoara vor plati mai putin pentru caldura. Unda verde la anveloparea a 10 blocuri, cu fonduri UE

28 februarie, 2019 - 02:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara si cei ai Agentiei Regionale pentru Dezvoltare Vest au semnat trei contracte pentru reabilitarea mai multor blocuri, cu fonduri europene, de la bugetul local si de la proprietari.

CITESTE SI: Start la o noua operatiune de demolare a garajelor la Timisoara. Ce au gasit angajatii Primariei in ele. Foto 

10 blocuri sunt cuprinse in acest contract, iar in total, 329 de familii vor plati mai putin pentru caldura.

Cele 10 blocuri care vor fi renovate cu fonduri europene se afla in mai multe zone din oras, si sunt amplasate pe strazile Stiintei, Nicolae Titulescu, Maslinului, Cernauti, Topologului, Arges, Cetatii, Rasaritului si Martir Ioan Stanciu colt cu Calea Martirilor.

„Noi am pus accent mare pe eficientizarea energetica, pentru ca, pe de o parte, trebuie sa nu risipim resursele energetice, iar pe de alta parte, vom consuma mai putine gigacalorii pentru acelasi confort. Asta inseamna cheltuieli mai mici la cetateni si la Primarie. Pe de asupra, trebuie sa avem in vedere si schimbarea in bine a aspectului blocurilor in urma acestor interventii, care au ca tinta imbunatatirea eficientei energetice”, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Timisorenii care locuiesc in cele 329 de apartamente vor plati mai putin la caldura, sustin reprezentantii ADR Vest, iar pe langa anvelopare, imobilele vor beneficia si de alte imbunatatiri.

„Pe langa reabilitarea termica exista si lucrari de infrastructura care tin fie de acoperis, fie de anumite reparatii la blocurile care sunt vizate, fie de iluminatul pe casa scarii. Acestea sunt confinantate destul de consistent si de autoritatile locale. Evident ca tinta finala este reducerea consumului de agent termic si a producerii de carbon”, a spus Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Potrivit contractului, e nevoie de 9.706.410 lei pentru reabilitarea celor 10 blocuri. Iar 4.687.402 lei vin direct de la Uniunea Europeana, bani nerambursabili.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bine Robule, dar cand o sa le termini de izolat pe toate blocurile asociatiilor inscrise si cu proiectele facute? Cu 10 blocuri/an ( pe trei ani caci n-ai mai facut nimic de 3 ani) nu mai apuci nici sa traiesti atata, darmite sa mai iei inca un mandat.

  2. Poate ii reamintește cineva psihopatul ui ca în Brașov sunt anvelopate toate blocurile de ani de zile. În Timișoara abia acum face proiecte la 10 blocuri. Celelalte sute mai așteaptă pana mai apuca măscăriciul un mandat la Balaceanca. Ca banii ia furat cu băieții lui deștepți din primărie. O sa mai apuci un mandat psihopatule vopsit doar la Văcărescu. Ai distrus orașul cu totul. Pe demetriade unde s-au schimbat stâlpii de curent-la pasaj popa șapcă, nu funcționează iluminatul public ca a bubuit asta toamna. Erau licurici la stâlpi. Atenție-lucrare noua data în folosință de un an, fără garanție. D-na-ul se aude? Aduceți cămașă de forță psihopatului.