Noutati :

Peste 200 de familii din Timisoara vor plati mai putin pentru caldura. Unda verde la anveloparea a inca 6 blocuri, cu fonduri UE

4 august, 2014 - 12:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara si cei ai Agentiei Regionale pentru Dezvoltare Vest au semnat un nou contract pentru reabilitarea mai multor blocuri, cu fonduri europene, de la bugetul local si de la proprietari.

6 blocuri sunt cuprinse in acest contract, urmand ca in viitorul apropiat sa fie aprobate si alte 3 cereri. Acestea se afla pe strazile principale ale orasului.

„Un al doilea proiect a fost aprobat pentru reabilitarea termica a unui numar de blocuri. Este vorba despre cererea cu numarul 4. O avem aprobata si pe cea cu nr. 2, din totalul de 5. Sunt in stare avansata inca doua si ultima, a cincea, si ea va fi finalizata zilele urmatoare si va ajunge la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru a se semna contractul”, a explicat primarul Nicolae Robu. Urmeaza acum organizarea licitatiei si apoi inceperea lucrarilor propriu-zise.

Cele 6 blocuri care vor fi renovate cu fonduri europene cuprind 237 de apartamente. Vorbim despre cele de pe Calea Torontalului nr. 25A, sc. A+B+C, strada Brandusei nr. 14, sc. A+B, Calea Martirilor 1989, nr. 23, Calea Aradului nr. 27, sc. A+B, Bulevardul Liviu Rebreanu nr. 141 si Calea Sever Bocu, bl. B57.

„Ele sunt ale unor familii care au un venit mediu sub 350 de euro, lunar. Drept urmare, in cadrul acestora vom avea o finantare de 60% din bani europeni, 20% din partea CLT si 20% din partea proprietarilor”, a mai spus primarul. Acestea ar trebui finalizate in 12 luni.

Dupa un an, timisorenii care locuiesc in cele 237 de apartamente vor plati cu 40% mai putin la caldura, sustin reprezentantii ADR Vest.

„Unele au si reparatii la acoperis, altele au si in interior, daca sunt conducte sau instalatii comune. Anveloparile au multiplu rol, pe langa faptul ca vor scadea factura la incalzire, au si rolul estetic de a infrumuseta zona aceea. Nu in ultimul rand, se va reduce poluarea in orasul nostru”, a spus Sorin Maxim, director ADR Vest.

Potrivit contractului, e nevoie de 4,4 milioane de lei pentru reabilitarea celor 6 blocuri. 2,6 milioane de lei vin direct de la UE, bani nerambursabili.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O anvelopare a blocurilor pe langa faptul ca NU este rentabila la incalzirea centralizata,aceeasi caldura fiind ,,pompata” spre calorifere,mai are si dezavantajul ca vara la blocurile debransate de la sistemul central-adica pe centrale de gaz incepand de la primul etaj este o caldura sufocanta cam cu 4 grade Celsius mai mult decat inainte de anvelopare…
    POate am mai specificat acest lucru mai demult,in Germania s-a revenit la tencuielile clasice pentru ca s-a constatat faptul ca intrte stratul de polistiren si tencuiala blocului dupa vreo 7 ani se creeaza condens…
    Deja in oras se vede,,mareata”lucrare a firmelor de anvelopare dupa nici 2 ani-bucati de tencuiala desprinse,chiar si bucati de polistiren expandat vizibile ca si cum tencuiala nu s-ar fi facut…

  2. De ce costa asa de mult anveloparea acestor blocuri finantate cu bani europeni? Adica eu ca proprietar la 3 camere platesc 3200 lei in conditiile in care trebuie sa suport doar 20% din total? Deci lucrarea ar costa peste 15000 lei pentru 3 camere.