Noutati :

Peste 20 de directori de scoli din Timis, schimbati din functie. Unora le-au expirat delegatiile, altii au renuntat, iar unii au fost sanctionati

20 august, 2013 - 12:05 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Delegatiile directorilor unitatilor de invatamant din judetul Timis expira la sfarsitul lunii august. Peste 20 dintre acestia nu vor mai ocupa o functie de conducere, urmand ca alti dascali sa le ia locul. Numarul celor schimbati din functie este mult mai mic decat anul trecut.

“Au fost schimbati din functie in jur de 10% dintre directori. Cat despre motive, sunt trei categorii. Unii nu au mai dorit sa fie manageri – este o responsabilitate destul de grea, altii s-au pensionat, dar sunt si cateva cazuri in care au fost schimbati din cauza unor nereguli” a spus inspectorul scolar general Cornel Petroman, fara a preciza insa care directori au fost sanctionati si care au renuntat de buna voie.

O situatie speciala se inregistreaza, de exemplu, la Cheveres. Directoarea scolii de acolo se afla printre cei care nu vor mai detine functia de conducere, dar asta din cauza faptului ca nu este titular pe post, asa cum cere legea.

“Stiu ca au loc modificari in structurile de conducere ale scolilor, dar sunt nesemnificative. Este vorba despre un numar destul de mic de directori si directori adjuncti. Oricum, la 31 august expira delegatiile  directorilor astfel numiti, unora li se vor reinoi delegatiile, altora nu” a precizat Virgil Popescu, liderul sindicatului “Spiru Haret”.

In septembrie anul trecut, 70 de directori ai unor unitati de invatamant din judetul Timis au fost schimbati din functie .

Ultimul concurs pentru ocuparea functiilor de directori de unitati de invatamant a avut loc in 2008.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cica unii s-au pensinat ! Petromane d-na Catana e pensionara de vreo 2 ani….si tu o pui director !!! Vai de tine ce porcarii mai poti face ! Ar trebui sa pleci …la pensie ! Sau poate la parchet sa dai cu subsemnatul pt. incalcarea legii.