Noutati :

Pesta porcina langa Lugoj. Masurile anuntate de Prefectura Timis

4 decembrie, 2020 - 06:04 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. A fost depistata pesta porcina pe fondul de vanatoare 33 Valea Lunga Ocolul Silvic Lugoj, dupa ce au fost prelevate probe de la 10 porci mistreti.

CITESTE SI: Ghinionul unor tineri sirieni cand au ajuns pe pamant romanesc, in Timis 

Prefectura Timis anunta ca a foststabilita zona afectata, care reprezinta o raza de 13 kilometri fata de locul in care au fost gasite cele 10 cadavre de porci mistreti.

Zona afectata este formata din :
-zona infectată pe o rază de 8 km care cuprinde următoarele localități: Valea Lungă, Săceni, Surducu Mic, Sudriaș, Traian Vuia, Jupani, Susani, Cliciova, Nevrincea, Hezeriș, Tapia, Pogănești, Jurești, Bârna, Sarazini, Botinești
-zona tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități : Bucovăț, Dumbrava, Răchita, Mănăștiur, Remetea Lungă, Leucușelti, Cladova, Bethausen, Cutina, Bodo, Balint, Paru, Țipari, Coșteiu, Lugoj, Lugojul, Măguri, Cireșu, Drinova, Botești, Fârdea.

In zona afectata sunt incluse urmatoarele fonduri de vanatoare:
FV 32 TAPIA , FV 29 SURDUC, FV 30 TRAIAN VUIA, 34 NEVRINCEA,FV 31 DRINOVA,FV 22 BETHAUSEN, FV 23 FAGET, FV 40 BELINT-CHIZATAU,FV 20 BARA.

Pesta porcină africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...