Pesta porcina la o ferma de langa Timisoara. Aproape 40.000 de porci ar putea fi ucisi

TIMIS. Sunt suspiciuni de pesta porcina africana, langa Timisoara, la o ferma aflata la Parta. La laboratorul Directiei Santiare Veterinare Timis a fost confirmat virusul, iar acum, conform procedurii, se vor face analize si la Bucuresti. Daca acestea vor fi confirmate, 39.000 de porci vor fi ucisi.

CITESTE SI: Tanarul care oprea gazul si curentul locuitorilor dintr-o comuna de langa Timisoara a fost prins. Foto 

Chiar am terminat o sedinta cu reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare, ai Apelor Romane, ai Primariei Parta si ai reprezentantilor unei ferme de suine. Din pacate, avem o suspiciune extrem de serioasa de pesta porcina africana in Parta. Analizele Directiei Sanitar-Veterinare au confirmat-o. In aceast moment, au fost trimise probe la Bucuresti, pentru reconfirmare. Daca rezultatul va fi acelasi, voi convoca un Comitet Local de Combatere a Bolilor, in vedera identificarii de solutii privind combaterea focarului de pesta porcina africana. Va tinem la curent!„, a anuntat prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

Flavius Nicoara, directorul DSVSA Timis, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca ieri au fost luate doua probe, iar rezultatul la laboratorul Directiei Sanitar-Veterinare a confirmat prezenta pestei porcine la ferma Smithfield de la Parta.

In ferma sunt 39.000 de porci care, daca se confirma prezenta pestei porcine africane, vor fi distrusi, probabil vor fi arsi sau se vor ingropa, daca sunt conditii„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Flavius Nicoara.

De asemenea, daca pesta porcina se confirma, se va stabili o zona de protectie de 3 km cu epicentrul la ferma de la Parta si 7 kilometri zona de supraveghere. In aceste zone niciun porc nu poate fi scos din vreo gospodarie ori vandut.

UPDATE: Pesta porcina de la Parta a fost confirmata oficial si de catre laboratorul din Bucuresti.

CITESTE SI: Aproape 40.000 de porci vor fi omorati langa Timisoara. Pesta porcina confirmata oficial. Se iau masuri pentru protejarea a doua ferme

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce prostie! Ce risipa! Ca si strategia 0 Covid din China. Peste porcina nu se transmite la oameni. Atunci de ce sa omori toti porcii si sa-i incinerezi? De ce sa nu lasi sa-si urmeze cursul? Mor 3-5%, restul nu au nimic. Se vindeca. Chiar nimeni nu vede ca-i o greseala?

  2. Ttebe cumparata carne de afara.