Pereti si tavane ce apara pacientii de 7 bacterii si pardoseli cu electrosecuritate. Sectia ATI de la Spitalul Victor Babes din Timisoara va fi modernizata. Planurile de aproape 3 milioane de euro prin care Terapia Intensiva va fi complet schimbata

TIMISOARA. Pregatiri pentru momentul in care pandemia de coronavirus se va sfarsi la Timisoara.

ITESTE SI: Gata, e oficial! Scapam de carantina de noapte si de purtarea mastii in aer liber, din 15 mai. Sunt cateva exceptii. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis 

Cel mai solicitat spital din aceasta perioada, cel de Boli Infectioase, are nevoie de o Sectie de Terapie Intensiva la noi standarde, astfel ca s-a facut primul pas pentru o modernizare completa.

A fost intocmita documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, iar aceasta va fi supusa aprobarii Consiliului Local.

Conform planului realizat de o firma de arhitectura pentru Primaria Timisoara, in subordinea careia se afla Spitalul Victor Babes, ar urma sa se reamenajeze Sectia ATI pe o suprafata de 600 de metri patrati.

Aceasta va cuprinde doua zone – una cu risc epidemiologic ridicat si o alta cu regim normal de functionare.

Peretii din saloane vor fi construiti din panouri metalice antibacteriene de tip ”sandwich”, compuse din 2 foi de tabla din aluminiu vopsite in camp electrostatic pe ambele fete.
Intre cele doua fete ale panoului se va afla o izolatie din polistiren care va oferi o protectie mecanica, termodinamica si acustica excelenta. Tratamentul antibacterian al panourilor va contine compusi din ioni de argint si trebuie sa fie eficient impotriva urmatoarelor tipuri de bacterii: Escherichia coli, Klebisella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Typhimurim Salmonella, Listeria monocytogenes, Legionella pneumophila, Pseudomonas aeruginosa. Panourile sunt in constructie etansa„, se arata in documentatia DALI.

In saloanele ATI vor fi montate si plafoane metalice tip “sandwich” antibacteriene. Etansarea lor se va face printr-o garnitura speciala.

La randul lor, pardoselile vor fi realizate din covor PVC cu caracteristici speciale de electrosecuritate. In vederea asigurarii conditiilor de igiena si eliminarea posibilitatii depunerii particulelor de praf, pardoseala va fi prevazuta cu elemente perforate pentru realizarea racordarii covorului PVC la peretele vertical.

Usile saloanelor ATI vor asigura etansarea pragului in pozitie inchisa si vor fi prevazute cu un sistem de automatizare. Foile de usa vor fi metalice tip “sandwich” antibacteriene, in concordanta cu peretii metalici prevazuti, fara rugozitati, pentru a permite o usoara curatare si dezinfectie. Usile vor fi construite si montate astfel incat sa mentina suprapresiunea in salonul de ATI.

Totodata, a fost prevazuta schimbarea alimentarii cu energie electrica si a iluminatului, conectate la un sistem de alarmare.

Conform documentatiei tehnico-economice faza DALI si a indicatorior tehnico-economici pentru obiectivul ‘Reamenajare Sectie ATI in corp C5, fara interventii la nivel structural’, lucrarea este prevazuta sa dureze 1 an si jumatate, din care 6 luni proiectarea.

Au fost intocmite doua scenarii legate de estimarea costurilor, dintre care cel mai ieftin se ridica la 13.908.358 lei cu TVA.

Documentatia poate fi consultata AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Mayo ROYAL H spune:

  # fără CARPELI
  TIMISOARA merita only 1st
  May da-ti may si voi ” gargarite ”
  e FREE ce dreacu ..!

 2. Reg 01047 spune:

  Este o sumă mult exagerată !!! Se supralicitează momentul PANDEMIC. Românii din administrație ca de obicei cu gândul la furat. 3 milioane de euro !!?? … incredibil. Sper sa se autosesizeze bugetarii care sunt platiti pt a verifica astfel de proiecte .