Noutati :

Pereti si tavane ce apara pacientii de 7 bacterii si pardoseli cu electrosecuritate. Se cauta un proiectant pentru modernizarea Sectiei ATI de la Spitalul Victor Babes din Timisoara

15 decembrie, 2021 - 02:28 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA.  Dupa ce in luna mai consilierii locali au aprobat prima documentatie, Primaria Timisoara cauta acum un proiectant pentru reamenajarea compartimentelor ATI din corpul C5 al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes.

CITESTE SI: 17 copii intre cele peste 60 de noi infectari cu coronavirus la Timisoara si in judet. 3 localitati, inapoi in Zona Rosie COVID 

Unitatea medicala aflata acum in prima linie a luptei anti COVID deserveste populatia judetului si a regiunii de vest a tarii, organizarea sa fiind de tip pavilionar. Cele 2 compartimente cu specific ATI (Compartiment ATI si Terapie Intensiva Boli Infectioase) asigura asistenta medicala pentru pacientii din intreaga unitate.
In acest moment, cele doua structuri de Terapie Intensiva se afla in 2 zone separate, la o distanta apreciabila una de cealalta.

Reamenajarea vizeaza compartimentele ATI care vor fi regrupate la parter in corpul C5, care va fi reabilitat integral. Cladirea are subsol, parter si un etaj si este intr-o stare necorespunzatoare, iar ATI necesita conditii speciale, mediu curat, cu temperatura si umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni si cu facilitatile aferente actului medical. Investitia noua presupune: demolarea anexei si realizarea unei intrari noi acoperite in cladire, cu refacerea scarilor de la intrare si realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilitati; reamenajarea interioara a sectiei ATI prin: recompartimentari din materiale usoare de tipul peretilor usori din gipscarton si panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desfiintarea unor usi/goluri si inchiderea lor; realizarea de noi goluri de usi/treceri noi”, transmite Primaria Timisoara.

Cladirea are subsol, parter si un etaj. Parterul corpului C5 contine Sectia de Chirurgie Toracica. Aceasta se va muta in alt pavilion, iar spatiul ramas va fi amenajat pentru ATI.

In urma lucrarilor va rezulta: spatiu filtru pentru personal, boxa pentru curatenie, spatiu de odihna pentru personal, hol, spatiu de depozitare a lenjeriei curate, 3 cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI, cu câte un pat, spatii pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spatiu pentru pregatirea pacientului, camera de garda, izolator ATI, receptie si alte spatii. La nivelul parterului, se vor realiza trei accese: al pacientilor, al personalului medical si al vizitatorilor. Va urma zona de receptie si salile de asteptare. Pe sectia ATI, accesul pacientilor se va face din zona filtru pacienti catre holul filtru, in functie de riscul epidemiologic aferent fiecarui pacient. Sectia va avea 2 zone: o zona cu risc epidemiologic ridicat si una cu regim normal de functionare. Saloanele vor avea suprafata minima/pacient de 12 mp”, mai transmite Primaria Timisoara.

Valoarea esimata a contractului de proiectare este de 206.258 lei fara TVA, iar investitia in modernizarea de la Terapie Intensiva este de 13,9 milioane de lei cu TVA inclus, bani de la bugetul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cam cati au murit din cauza infectiilor nosocomiale? Sau au murit toti numai de covid?

  2. Doamne ajuta sa fie într-un ceas bun !
    Și la alte spitale din țară ! ?