Noutati :

Perchezitii la nivel inalt in Mehedinti. Ce cauta procurorii si politistii la presedintele judetului si la seful IPJ?

2 aprilie, 2014 - 11:57 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Procurorii DNA fac perchezitii la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar de coruptie savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local.

Anchetatorii fac perchezitii la locuinta din Orsova a presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, la casa parintilor acestuia din comuna Toplet, judetul Caras-Severin, precum si la Hotelul Palace din Drobeta Turnu Severin, detinut de familia lui Adrian Duicu.

De asemenea au loc perchezitii si la locuinta din Orsova a sefului Politiei Judetene Mehedinti, comisar-sef Stefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, dar si la sediul Primariei Orsova.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a confirmat ca au loc perchezitii la locuinta sa, precizand ca va pleca apoi, impreuna cu anchetatorii, la sediul CJ.

Sunt acasa, sunt in perchezitii, o sa plecam apoi la Consiliul Judetean„, a declarat presedintele CJ Adrian Duicu, fara a preciza ce vizeaza ancheta DNA.

Adrian Duicu, aflat la primul mandat de presedinte al CJ Mehedinti, are, potrivit declaratiei de avere din iunie 2013, un teren de 1.000 de metri patrati la Orsova, dobandit prin concesiune in 2006, impreuna cu sotia sa, precum si o casa de 200 de metri patrati, tot in Orsova, cumparata tot in 2006. Presedintele CJ are si un autoturism Peugeot din 2008, in declaratia de avere nefiind specificate conturi si depozite bancare, investitii sau imprumuturi care sa depaseasca 5.000 de euro.

Totodata, Duicu are de restituit doua credite in valoare totala de 74.500 de lei, ambele contractate in 2006 si scadente in 2016.

In anul fiscal anterior declaratiei de avere, Adrian Duicu a avut din indemnizatia de consilier judeatean un venit anual de 3.054 de lei, iar ca presedinte al institutiei a incasat 26.098 de lei. Sotia acestuia a obtinut 10.536 de lei ca administrator la SC Invest Petroleum Impex SRL.

Presa locala a relatat, insa, de-a lungul anilor, despre afacerile derulate de presedintele CJ Mehedinti prin firme inregistrate pe numele sotiei, Mariana, si al mamei sale, Ana Duicu, care detin mai multe benzinarii in Drobeta Turnu Severin si in comuna natala – Toplet (Caras-Severin), precum si un hotel la iesirea din Drobete Turnu Severin, dar si clinica medicala Romrad-RMN, care functioneaza in Policlinica Spitalului Judetean.

In mai 2012, cu o luna inaintea alegerilor locale, la care Adrian Duicu candida pentru functia de presedinte al CJ Mehedinti, din partea USL, Agentia Nationala de Integritate anunta ca acesta, care atunci era consilier judetean, a fost gasit incompatibil.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea si adoptarea unei hotarari a Consiliului Judetean Mehedinti din 28 octombrie 2008, prin care a fost aprobata inchirierea unui teren, in suprafata de 250 de metri patrati, situat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin catre SC Romrad-RMN SRL, precum si a unei hotarari din 31 august 2009, privind vanzarea a doua corpuri de proprietate din municipiu catre aceeasi societate, in conditiile in care el era asociat in cadrul firmei.

Ioan Adrian Duicu a fost consilier judetean in CJ Mehedinti din 27 iunie 2008, iar din 2 aprilie 2007 era asociat in cadrul SC Romrad-RMN SRL, preciza atunci ANI.

In 21 mai 2012, Duicu a contestat raportul de evaluare al ANI, acesta cerand Curtii de Apel Craiova anularea actului.

Dupa un an, in 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova i-a admis cererea si a dispus anularea raportului de evaluare al ANI, din 9 mai 2012.

Decizia a fost contestata de ANI la instanta suprema, termenul de judecare fiind 18 noiembrie 2014.

Presa locala a scris ca la Curtea de Apel Craiova dosarul acestuia a fost judecat de sectia al carei sef este magistratul Adina Ponea Calota, sora sefului Politiei Judetene Mehedinti, stefan Ponea.

Adrian Duicu este, din 2009, presedinte al PSD Mehedinti si secretar executiv al PSD la nivel national, precum si membru in Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania.

Procurorii DNA informau, miercuri dimineata, ca au loc perchezitii la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de functionari cu functii de conducere in plan local, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014.

„In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana”, preciza DNA.

In acest dosar sunt vizate si mai mute firme de constructii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu institutii publice locale, dar si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), au mai aratat sursele judiciare. intre aceste firme se afla Alpha Construct Sistem, apartinandu-i omului de afaceri Constantin Izvoranu, care are mai multe contracte de reabilitare si asfaltare de drumuri atat cu Consiliul Judetean Mehedinti, cat si cu Primaria Drobeta Turnu Severin.

Conform surselor judiciare citate, in acest dosar ar fi vizati si functionari de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti si angajati ai Spitalului Judetean, unde au loc, de asemenea, perchezitii. Totodata, anchetatorii au descins si la locuinta managerului Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin, Doina Boruga.

Surse judiciare afirma ca in acest dosar de coruptie ar fi in atentia anchetatorilor si judecatoarea Adina Ponea, sora sefului Politiei Mehedinti, care este presedinte al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal de la Curtea de Apel Craiova, dar si procurorul Elisabeta Ponea, sotia comisarului-sef stefan Ponea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...