Pentru ca nu mai au postasi, pensionarii s-au calcat in picioare ca sa-si ia pensiile de la oficii in Timis

TIMIS. Coada, imbranceli, vociferari, nervi intinsi la maxim. Asa poate fi descrisa atmosfera de la oficiul postal din Beregsaul Mare la primele ore ale diminetii cand pensionari din mai multe zone invecinate s-au adunat la oficiul postal sa-si ridice pensiile.

Oamenii sunt foarte revoltati ca din pricina concedierii postasilor trebuie sa bata mai multi kilometri ca sa-si ia banii. Mai mult, majoritatea sunt batrani si bolnavi, iar daca nu ajung la oficiu in ziua in care se distribuie pensiile, trebuie sa bata drumul pana la Timisoara ca sa isi incaseze banii.

Dupa 36 de ani de munca am ajuns sa fim umiliti aici, stam la cozi interminabile, in imbulzeala. Nu se poate asa ceva, e bataie de joc„, a spus unul dintre pensionarii care au stat la coada.

Isi bat joc de noi. Ne tin aici, inghesuiti, ne calcam in picioare. Nu avem ce face, trebuie sa ne lasam calcati in picioare. Daca nu ne luam pensia azi, va trebui sa mergem pana la Timisoara sa ne luam banii. Si asa pensia e mica, mai cheltuim si pe drum„, a spus un alt pensionar.

Situatia de la Beregsau Mare este in curs de rezolvare, dau dat asigurari reprtezentantii Postei care au spus, de asemenea, ca fiecare pensionar isi va primi banii.

La Beregsau Mare am ramas fara factor postal. Oamenii trebuie sa stie ca nu l-am dat afara. Ei si-au depus demisia in urma reorganizarii si a taierilor salariale. Noi ii rugam pe timiseni sa aibe rabdare pentru ca banii ii primesc. Acum incercam sa remediem situatia„, a declarat Adrian Cozac, inspector-sef  in cadrul Postei din Timis.

In Timis, 107 persoane au ales sa fie disponibilizate in urma restructurarilor de la Posta. Acestia vor primi salarii compensatorii pentru un an. In acelasi timp, Posta organizeaza concurs pentru postasi, 23 de persoane s-au inscris la test. Cei care vor trece examenul isi vor pune la dispozitie cate o camera, unde va functiona Posta. Acest lucru se va intampla in mediul rural.

CITESTE SI: Posta Romana organizeaza concurs pentru postasi, in judetul Timis. Afla cand are loc examenul!

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.