Penitenciarul Timisoara isi face ferma de vaci cu peste 1 milion de euro. Dupa o licitatie anulata, incearca iarasi sa gaseasca un constructor

TIMISOARA. Vrea sa isi extinda activitatea pentru detinuti si sa reduca cheltuielile cu mancarea. Penitenciarul Timisoara intentioneaza de mai multa vreme sa amenajeze o ferma pentru cresterea vacilor la Buzias, in cadrul Sectiei Exterioare pe care o are in zona.

CITESTE SI: La un an de la semnarea contractului pentru documentatie, vedem primele desene cu viitorul pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii, prin Pasajul Solventul, la Timisoara. Inca nu e gata Studiul de Fezabilitate de 1 milion de lei. Foto

In iunie a lansat o licitatie pentru gasirea unei firme care sa ridice ferma in exploatatia agricola pe care inchisoarea o detine de ani buni, la care vor lucra persoanele private de libertate. Doua oferte au fost depuse atunci, insa niciuna n-a fost acceptata, ambele dovedindu-se neconforme.
Drept urmare, licitatia din vara a fost anulata, iar acum Penitenciarul Timisoara incearca din nou sa gaseasca o firma care sa se ocupe de lucrare.

Luni a relansat licitatia. Valoarea estimata a contractului a ramas neschimbata, de 6.119.120 lei fara TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 18 octombrie, iar cea care va castiga licitatia are la dispozitie 2 ani pentru amenajarea fermei.

Vor fi crescute 60 de vaci cu tot cu vitei. In proiect este prevazuta construirea unei hale de 1500 mp, compartimentata, dotata cu sisteme de furajare pentru animale si de curatare si depozitare in siguranta a dejectiilor, bazine, platforme, etc.

Laptele pe care il vor da vacutele va fi folosit la hrana detinutilor, iar in acest fel penitenciarul va reduce cheltuielile cu masa acestora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...