Noutati :

Pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru o noua editie Banat Agralim. Cand isi deschide portile cea mai mare expozitie din domeniul agriculturii, organizata in Timisoara

29 mai, 2018 - 10:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Se numara zilele pana la deschiderea unei noi editii a celei mai mari expozitii din domeniul agriculturii, organizata la Timisoara.

CITESTE SI: Nu si-au mai gasit masinile unde le-au lasat. Ce au patit zeci de soferi din Timisoara 

Universitatea de „Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, impreuna cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, alaturi de alti parteneri, pregatesc cea de-a 16-a editia a Banat Agralim, programata pentru saptamana viitoare.

”Este foarte important ca in cele trei zile sa gasim cele mai mari firme din judetul nostru si nu numai intr-un singur loc si mai ales colaboratorii dumnealor sa poata sa isi faca noi contracte. Daca ma gandesc sa fac o comparatie intre Banat Agralim si o expozitie pe care am vizitat-o nu demult intr-o alta tara, sa stiti ca nu exista foarte mari diferente. Avem expozanti din toate categoriile si ne bucuram de acest lucru. Important este faptul ca anul acesta au venit inspre noi firme care in anii trecuti ne-au evitat sau poate nu au avut timpul necesar sa fie prezente. Ne straduim, pentru cateva zile, sa aducem stiinta, practica si arta in agricultura la un loc”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis.

Expozitia va avea loc in perioada 8-10 iunie, in incinta Universitatii de Stiinte Agricole din Calea Aradului, acolo unde gazdele s-au pregatit pentru a primi un numar cat mai mare de vizitatori.

”Anul acesta evenimentul se organizeaza sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii, avand de altfel o zona specifica, destinata acestor preocupari ale inventiei si inovatiei. Vor fi cateva standuri unde vizitatorii vor avea ocazia sa vizualizele parte din cercetarile si rezultatele cercetarii din Universitate. Anul acesta sunt bine reprezentate partea de zootehnie, de asemenea ma bucur ca zona de mecanizare este bine reprezentata si un aspect nou este cel legat de zona si de localizarea pavilionului expozitional al Universitatii, care este intr-o locatie noua si speram sa fie o surpriza placuta pentru vizitatori si expozanti. Intrarea este gratuita, asteptam cat mai mult public pe parcursul celor trei zile”, a declarat rectorul USAMVBT, Cosmin Popescu.

TEMELE BANAT AGRALIM

AGRICULTURA
Masini si utilaje pentru pregatirea si prelucrarea solului;
Masini, utilaje pentru semanat, recoltat si procesare primara;
Uscatoare, silozuri, transportoare pentru cereale si plante tehnice;
Tractoare;
Remorci;
Echipamente pentru masuratori terestre si cadastru;
Seminte si material saditor;
Cultura si protectia plantelor (ingrasaminte si pesticide);
Tehnologii, materiale si echipamente pentru irigatii.
CRESTEREA ANIMALELOR
Cresterea animalelor de interes economic si de companie, tehnologii, echipamente, furaje si aditivi furajeri;
Medicina veterinara (tratamente, vaccinuri si medicamente, instrumentar medical de specialitate);
Inginerie genetica.
PRODUSE ECOLOGICE
Producatori agricoli;
Producatori inputuri.

CINEGETICA

INDUSTRIE ALIMENTARA SI AMBALAJE
Utilaje, echipamente pentru industria alimentara;
Dotari si amenajari de spatii comerciale;
Produse alimentare: produse instant, conserve; preparate si semipreparate din carne si peste; lapte si produse lactate; produse zaharoase, patiserie si panificatie; bauturi racoritoare, ape minerale, bere, alcoolice; uleiuri alimentare, grasimi vegetale; coloniale (cafea, cacao, ceai, alune); aditivi, membrane, coloranti, condimente alimentare;
Ambalaje si accesorii;
Curatenie, intretinere, igiena, protectie.
CERCETARE SI INOVARE, EXTENSIE UNIVERSITARA, FINANTARE
Unitati de cercetare si inovare;
Edituri si distribuitori de publicatii de specialitate;
Servicii bancare si de asigurari;
PRODUSE TRADITIONALE
Produse traditionale alimentare;
Mici mestesugari.

Programul conex cuprinde demonstratii „in camp” cu masini si utilaje agricole, conferinte, seminarii si work-shop-uri cu tematica specifica.
In data de 8 iunie 2018, cu incepere de la ora 14.30, in incinta campusului universitar, CCIA Timis si Camera de Comert Bilaterala Bulgaria-Romania din Ruse, prezenta cu firme in stand colectiv, organizeaza un parteneriat de afaceri multisectorial.
Pe durata desfasurarii expozitiei, se vor organiza concursuri de echitatie si dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombola.
Program de vizitare este intre orele 9 si 18, iar intrarea este libera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...