Noutati :

Pe langa lapte si corn, fiecare elev din Timis din clasele primare si gimnaziu va mai primi o surpriza

8 aprilie, 2015 - 11:59 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Vesti bune pentru elevii care invata in ciclul primar si cel gimnazial, in judetul Timis si in Timisoara. Acestia vor primi, pe langa traditionalul, deja, lapte si corn, si cate un mar.

Mai sunt aproximativ 50 de zile pana la finalul anului scolar, iar in acest interval, incepand din 20 aprilie, copiii vor primi si cate un mar.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a anuntat ca a fost semnat contractul pentru programul ”Fructe in scoli”, iar elevii timiseni vor putea beneficia de acesta.

Elevii pana in clasa a VIII-a, inclusiv, vor primi si cate un mar, incepand din 20 aprilie. S-a dat derogare ca merele sa nu fie neaparat autohtone pentru ca initial programul prevedea ca merele sa fie romanesti, insa nu s-a inscris la licitatie nimeni. Se discuta ca de la toamna sa se dea posibilitatea unei alte forme de sprijin care poate sa insemne si altceva, inclusiv posibilitatea de servire a mesei la scoala”, a declarat Titu Bojin.

Firma castigatoare care va aduce merele in scoli este din Arad. Potrivit contractului un mar de 100 de grame va costa 0,28 de lei, iar intregul proiect este de 860.000 de lei.

Cel mult 70.000 de elevi vor beneficia.

La licitatie au participat trei firme, iar termenul de contestatie este maine, in 9 aprilie.

Programul este unul mai vechi, din 2013 si este la nivel national. In alte judete, elevii au beneficiat de mai multa vreme de mere, insa in Timis abia acum s-a incheiat licitatia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...